Connect with us

Kültür - Sanat

İSTANBUL ART SHOW’DA 4 SANATÇIYA TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ

Post-truth kavramına dikkat çekilen 2’nci İstanbul Art Show Fuarı’nda plastik sanata verdikleri katkılardan ötürü Mehmet Güleryüz, Ergin İnan, Ekrem Kahraman ve Mahmut Aydın’a teşekkür ödülü takdim edildi.

 

İstanbul Art Show Fuarı 20, 21 ve 22 Aralık 2019 tarihlerinde Hilton Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Doku Tıp Merkezi’nin ana sponsorluğuyla bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda, Mehmet Güleryüz, Ergin İnan, Ekrem Kahraman ve Mahmut Aydın’a plastik sanata verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ödülü takdim edildi.

Post-truth kavramına dikkat çekilen fuara yurt içinden ve dışından çok sayıda sanatçı ve galerici ağırlandı. Canlı performanslar, atölyeler, seminerler, paneller ve enstalasyonlarla çağdaş sanatın her dalına dokunuldu.



SANATÇILARIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Fuarda teşekkür ödülü verilen Mehmet Güleryüz’ün “resimlerinde psikolojik eleştiriyi özgün bir dışavurumcu tutum ve dramatik-trajik bir dil aracılığıyla betimlemesi”; Ergin İnan’ın “Mevlana ile Kafka arasındaki geniş yelpaze içerisinde salınarak insanı makro kozmos içerisinde bir böcek olarak tanımlaması ve insanın içerisinde de dev bir mikro kozmos tasvir etmesi”; Ekrem Kahraman’ın “kuramsal bir bakış çerçevesinde resimlerini entelektüel bir duyarlıkla inşa etmesi; boşluğun sınırları ile kişinin yönlendirilmelerini sorgulaması” ve Mahmut Aydın’ın ise “heykellerinde kullandığı akışkan formlar ile konu ve temada plastik ögeleri öncelikli tutması” öne çıkıyor.



ÖDÜLLER TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Ödülleri Ekrem Kahraman’a sanatçı Mercan Dede, Mahmut Aydın’a ise İstanbul Art Show Proje Müdürü Gökhan Büyükataman takdim etti. Paris’te bulunan Mehmet Güleryüz’ün ödülünü arkadaşı Hıfzı Topuz’un oğlu Kerem Topuz; kalp ameliyatı geçiren Ergin İnan’ın ödülünü de İstanbul Art Show Sanat Direktörü Yalın Alpay aldı.4

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir