Connect with us

Finans & Ekonomi

SUZAN SABANCI DİNÇER, AMERİKAN TÜRK CEMİYETİ EŞ BAŞKANI OLDU

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik bağları güçlendirmek amacıyla 1949 yılında kurulan New York merkezli Amerikan Türk Cemiyeti’nin (American Turkish Society) Eş Başkanlığı’na seçildi. Dinçer bu görevi, HSBC ABD CEO’su Michael Roberts’la birlikte yürütecek.

 

Eğitim, kültür ve sanat etkinleri ile pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Amerikan Türk Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulunda Eş Başkanlık görevini yerine getirecek Suzan Sabancı Dinçer’in yanı sıra Arzuhan Doğan Yalçındağ, Murat Özyeğin, Ümit Taftalı, Ümran Beba, Serdar Bilgili, Larry Kaye, Andy Cohen, William Wachtel ve Wael Bayazid gibi isimler de bulunuyor.

DİNÇER: “BU GÖREVLE ONUR VE GURUR DUYUYORUM”
Türkiye ile ABD ilişkisinin çok eski dönemlere dayandığına belirten Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “onurlu” ifadesiyle nitelediği eş başkanlık görevini “Türk-Amerikan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve bugüne kadar yürütülen sosyal sorumluluk çalışmalarını daha da ileriye taşımak için” üstlendiğini ve bundun gurur duyduğunu ifade etti.

Suzan Sabancı Dinçer

“TÜRK TOPLUMUNU VE TÜRKİYE’Yİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Dünyanın en büyük ekonomisinde Türk toplumunu, Türkiye’yi anlatmaya devam edeceğiz.” diyen Dinçer, dünyaca ünlü Atlantic Records’un kuran rahmetli Ahmet Ertegün’ün de uzunca seneler başkanlığını yaptığı Amerikan Türk Cemiyeti’nin Türkiye ile ABD arasında diplomatik ilişkilerin aktif olarak başladığı 1947 yılından yalnızca iki yıl sonra faaliyete başladığına işaret ederek şunları söyledi: “Amerikan Türk Cemiyeti’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine bugüne kadar yaptığı değerli katkıyı, hiç kesintiye uğratmadan devam ettirmek ve daha da ileriye taşımak için bütün gayretimizle çalışacağız. Bu önemli misyonu gerek ABD’de yaşayan Türkler gerekse ülkemizde ABD ile iş ve sosyal ilişkileri yürüten topluluğun değerli katkılarıyla sürdüreceğiz. Bu minvalde iki ülke arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşim çok değerli; bu konuda da önümüzdeki dönemlerde çok kapsamlı çalışmalara imza atacağız.”

Ahmet Ertegün

GENÇ TOPLUM LİDERLERİ PROGRAMI VE NEW YORK TÜRK FİLMİ FESTİVALİ…
Genç Toplum Liderleri programıyla yeni nesil liderlerin yetişmesine katkıda bulunan ve “ABD’de herhangi bir eğitim veya sivil toplum kuruluşundan ülkesini temsil etmek üzere davet almış, lise, üniversite, master veya doktora öğrencilerine de karşılıksız maddi destek sağlayan” Amerikan Türk Cemiyeti, Türk sanatının tanıtımında önemli bir yer tutan New York Türk Film Festivali’ni (New York Turkish Film Festival) de organize ediyor. Türkiye’den ve ABD’den çok sayıda kurumun desteğiyle düzenlenen ve 17’ncisi Aralık 2019’da gerçekleşen festivalde şimdiye kadar 300’ü aşkın klasik ve çağdaş dönem uzun metraj, belgesel ve kısa film gösterildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir