Connect with us

Finans & Ekonomi

PRAGMA’YA ULUSLARARASI ÖDÜL…

 

Pragma Yönetimi Ödül Gecesinde, sagdan sola, Mustafa Akgün Özlü Yalaza Değer Şahbaz Şükrü Barlass Ahmet Çavuşoğlu Saltuk Akbulut

 

Mergermarket tarafından Yılın Şirket Birleşme ve Devralma Finansal Danışmanı Şeçildi…

 

Uluslararası medya kuruluşu Mergermarket, Türkiye’deki finans danışmanları değerlendirdiği ödüllerinde Pragma’yı “2019 Yılı Şirket Birleşme ve Devralma Finansal Danışmanı” seçti. Pragma bu ödlü 2016 yılında da kazanmıştı.”

Finans, yatırım ve basın dünyasından pekçok isimden oluşan jüri tarafından, son on iki ay içinde tamamlanan işlemler göz önüne alınarak yapılan değerlendirme de, Pragma, aday olan pek çok yerli ve yabancı danışmanlık şirketleri arasında iş büyüklüğü, miktarı ve müşterilerine sağladığı katma değer kriterleriyle ödüle layık görüldü.

Londra’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Pragma CEO’su Değer Şahbaz, “Son 10 yılda toplam büyüklüğü 6,5 milyar ABD$’ın üzerinde 90 şirket birleşme ve devralma işlemine danışmanlık ettik. Halihazırda da devam eden hem Türkiye’de hem de Avrupa’da 50’nin üzerinde projemiz var. Bunlardan 10 tanesi ileri aşamada ve bu projeleri önümüzdeki aylarda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaşanan tüm zorluklara ragmen Türkiye’ye olan yatırımcı ilgisini canlı tutmayı ve ciddi miktarda doğrudan yabancı yatırımı getirmeyi başarmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Pragma’nın son dönemde tamamladığı işlemler arasında; Ulusoy Elektrik’in ABD’li Eaton’a satışı, Worthington Arıtaş Basınçlı Kaplar’ın Hollanda’lı Broadview Energy Solution’a satışı, Hollanda’lı Van Eck’in Tırsan Treyler hissedarlarının sahip olduğu Talson BV tarafından satın alınması, E.Özgörkey Grubu tarafından Atakey Patates’in %50 hissesinin satışı, Emaş Plastik’in Japon Sumitomo Chemicals iştiraki Sumika’ya satışı ve Özak Geçiş Teknolojileri’nin çoğunluk hissesinin İtalyan Came’ye satışı yer alıyor.

2002 yılından beri sektörün en aktif şirketlerinden biri olan Pragma gıda, sağlık, perakende, altyapı, enerji, lojistik, bilişim, makine-ekipman, yapı malzemeleri, medya, finans faaliyet gösteren birçok uluslararası stratejik ve finansal yatırımcının Türkiye’deki yatırımlarını gerçekleştirmelerine aracı olmuştur.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir