Connect with us

Finans & Ekonomi

TATLITUĞ’DAN DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA ÇAĞRISI

Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact, şirketlerin bu konuda harekete geçmeleri için çaba sarf ediyor. UNICEF İyi Niyet Elçisi sanatçı Kıvanç Tatlıtuğ da herkesi bu inisiyatife destek olmaya çağırdı.

 

 

UNICEF İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ, tüm şirketleri daha sürdürülebilir bir dünya için harekete geçirmeye çabalayan Birleşmiş Milletler (United Nations-UN) Global Compact’e imza verip destek olmaya çağırdı. “Çocuklarımıza gelecekte yaşanır bir dünya bırakmak için sorumluluklarımı biliyorum.” diyen Tatlıtuğ, bu bilinçle UN Global Compact’ın projesinin yanında yer aldığını ifade etti.

Kıvanç Tatlıtuğ

“BİREYSEL ÇABALAR YETERLİ OLMUYOR”
“Evrene ve ekosisteme kesinlikle daha çok önem verilmesi” gerektiğini belirten Tatlıtuğ, konuya dair şunları söyledi: “Bu noktada dünya üstündeki her bireye ve kuruma büyük görevler düşüyor. Birçok birey gibi ben de elimden geleni yapıyorum. Ancak sadece bireysel çabaların yeterli olmadığını düşünüyorum. Şirketlerin de mutlaka aynı duyarlılığa sahip olması gerekiyor. Şirketler sürdürülebilir bir geleceğe adım atmalı ve bunun için somut aksiyonlar almalılar. UN Global Compact destekçisi olarak buradan tüm şirketleri imzacı olmaya ve sürdürülebilir bir gezegen için somut aksiyonlar almaya davet ediyorum.”

“GELECEK İÇİN DAHA FAZLA SORUMLULUK”
Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, inisiyatife desteğinden ötürü Tatlıtuğ’a teşekkürlerini iletti. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın “özel sektörün önündeki fırsatları ve riskleri” gözler önüne serdiğini kaydeden Dördüncü şu açıklamayı yaptı: “UN Global Compact olarak şirketlerimizi, sürdürülebilir bir gelecek için daha fazla sorumluluk almaya ve harekete geçmeye teşvik ediyor, hem küresel hem yerel uzmanlığımız ve programlarımız ile onları destekliyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ gibi mesleğinde çok başarılı olan, sadece Türkiye’de değil tüm bölgede tanınan ve sevilen bir sanatçımızın tüm gezegenimizi ilgilendiren sorunlara duyarlı olmasından ve bizleri desteklemesinden dolayı çok mutluyuz. Kendisinin çağrısına yanıt vererek UN Global Compact’e imza atacak yeni şirketlerle birlikte büyük bir dönüşüme öncülük edeceğimize inanıyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ’a verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz.”

Ahmet Dördüncü

DÜNYANIN EN BÜYÜK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PLATFORMU
10 bini aşkın şirket ve 3 binden fazla şirket dışı üyesi bulunan UN Global Compact şu anda dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik platformu özelliğine sahip. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi oluşturmak için kurumların iş birliğiyle harekete geçmelerini teşvik eden UN Global Compact, bu yöndeki çalışmalara 2000 yılında başladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir