Connect with us

Türkiye Gündemi

“ARTIK İNŞAATA DEĞİL, SANAYİYE DAYALI BÜYÜYORUZ”

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Temmuz-Eylül aylarını kapsayan süreçte ülke ekonomisi yüzde 7,4 büyürken; sanayide yüzde 10’luk, hizmetler sektöründe ise yüzde 20,7’lik artış kaydedildi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Levent Çamur, “Türk ekonomisinin inşaata değil sanayiye ve üretime dayalı büyüdüğünü” ifade etti.

Sanayide yüzde 10, imalat sanayinde yüzde 9.4’le, finans ve sigorta sektöründeki yüzde 19.9’luk büyümeye dikkat çeken OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, “Sanayinin, net ihracatın büyümeye katkısından ötürü memnun olduklarını” belirtti.

Levent Çamur-OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı

Levent Çamur-OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı

“EKONOMİNİN GELECEĞİ SANAYİDE”
“KOBİ’lere ihracatı öğretip, ihracatçı sayısını artırma” isteklerini dile getiren Çamur, ülke ekonomisinin yıl sonunda çift haneli rakamlara ulaşabileceğinin altını çizdi: “700 bin kişinin istihdam edildiği sanayi ortamında, yüzde 25’lik büyümeyle ihracatın ekonomiye sağladığı katkı ve yüzde 80’lere ulaşan kapasite kullanım oranı umut verici. Organize sanayi bölgelerindeki hareketliliğin artarak devam etmesini umut ediyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; ekonomimizin geleceği sanayide. O nedenle KOBİ’lere ihracatı öğretmek, ihracatçı sayımızı katlayarak arttırmak, ihracatımıza konu kalemlerin katma değerini yükseltmek zorundayız. Pandemi koşullarında dahi performansını yüksek tutan sanayicinin, ihracatçının gücüyle büyüyen bir Türk ekonomisi, yılın sonunda çift haneli büyüme rakamlarını görebilir.”

“FİNANSMAN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”
“Ekonomide güven ve istikrar” vurgusu yapan Çamur, iş dünyasının beklentilerini şöyle detaylandırdı: “Ekonomide güven ve istikrar, öngörülebilirlik, bizim için çok kıymetli. Faiz-kur-enflasyon sarmalından kurtulmak, finansmana erişimde karşılaştığımız sorunların bertaraf edilmesi, sırtımızdaki mali yüklerin azaltılması, yatırım hamlelerimizde önümüzün açılması öncelikli beklentilerimiz. Bunları başardığımızda sürdürülebilir büyümenin, yatırım ve istihdamın, büyüyen ekonominin halkın refah seviyesine yansımasının da önünü açmış oluruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir