Connect with us

Finans & Ekonomi

“YAŞAM VADİSİ’NİN KALBİNDEYİZ”

Kasr-ı Beyaz Vadi projesiyle yalnızca manzara değil, Yaşam Vadisi’nin kalbinde yaşamayı vaat ettiklerini söyleyen Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Beyaz, daireleri kasım sonuna yetiştireceklerini ifade etti.

 

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Beyaz, Beylikdüzü’ndeki Yaşam Vadisi’nin 2’inci Etabı’na sıfır konumdaki Kasr-ı Beyaz Vadi adlı lüks konut projesinin, pek çok özelliğiyle diğerlerinden ayrıldığını söylüyor. Girdi maliyetinin 5 yıl öncesine göre yüzde 50 arttığını belirten Beyaz, sektörün yeniden canlanması için kredi faizlerinin yüzde 0,90’lara düşürülmesi gerektiğini ifade ediyor.

-Kasr-ı Beyaz Vadi projesini farklı kılan özellikler nelerdir?
Şimdiye kadar Beylikdüzü’nde çok sayıda proje yaptık. Ama bu projemizi tanımlarken “Yaşam Vadisi’nin kalbindeyiz” diyoruz. Sadece manzarayı değil, vadinin kalbinde yaşamayı vaat ediyoruz. Yaşam Vadisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı iken hayata geçirdiği çok güzel bir proje. Bununla iç içe bir alanda yer aldığımız için mutluyuz. Bir defa konum itibariyle Beylikdüzü’nde emsali yok. Bölgenin en iyi lokasyonunda. Etrafımızda 500, 600, 1500 dairelik projeler bulunmakta. Büyük ölçekli yapı projelerinde komşuluk anlayışı geri planda kalıyor. Daha ziyade yabancıya satışlar gerçekleşmiş. Bu projemiz 49 daire ve 11 dükkandan oluşuyor. Binalarımız 4’er katlı. Halkımız artık 10-15 katlı binalarda yaşamak istemiyor. Dolayısıyla projemizde komşuluk anlayışı ön planda olacak. Butik nitelikli projemizde açık yüzme havuzu var. Fitness salonumuz vadiye cepheli. Çocuklar için oyun alanlarımız mevcut. Brüt daire büyüklüklerimiz 3+1’lerde 145 ile 170 metrekare; dublekslerde ise 190 ile 255 metrekare arasında. 2+1’ler 115 metrekare civarında. Dairelerimizi kasım sonuna doğru iskanlı olarak teslim edeceğiz.
-Projeyi Yaşam Vadisi’yle uyumlu hale getirmek için nasıl bir konsept hayata geçirdiniz?
Peyzajımız vadiyle sıfır ve entegreli halde. Mimarlarımıza Yaşam Vadisi’nin dokusuna uygun olarak hazırlattığımız peyzaj projemizi ilk önce belediyeye götürüp onay aldık. Vadiden çıkıp konut projemize giriyormuş gibi bir hava oluşacak.
-Yaşam Vadisi 1’inci Etap’ta bu tür konut projeleri yok. 2’inci Etap’ta buna benzer sizin ya da başka firmaların projeleri olacak mı?
Vadinin bu cephesinde hemen yan tarafımızda 1’inci Etap’a doğru ticari üniteler olacak. 2’inci Etap’ta şu anda vadiye sıfır olan tek konut projesi bizimkisi. Belki daha sonra ilerimizdeki fabrikalardan boşalacak yerlere de böyle projeler uygulanabilir.

KONUT KREDİ FAİZİ YÜZDE 1’İN ALTINA İNMELİ
-Ekonominin lokomotifi olarak adlandırılan inşaat sektöründe bir durgunluk gözleniyor. Yeniden canlanması için ne önermektesiniz?
İnşaat sektöründeki en önemli sıkıntı, banka mevduat faizlerinin ve konut kredisi faizlerinin yüksek olması. İnsanlar şu sıralar, binaya para yatırmaktan kaçınıyor. Otursam da kiraya versem de değişmiyor düşüncesinde. Örneğin bir milyon lirası varsa, bunu bankaya yatırdığında 18-20 bin lira faiz alacağını hesaplıyor. 2-3 bin lirasını kiraya ayırırım gerisi bana kalır diyor. Ancak şunu vurgulamak istiyorum ki, bir yıl sonra o daireyi aynı fiyata alamayacak.
-Kredi faizi kaça inerse satışlar hareketlenir?
Yüzde 1’in altına inmeli. 0,95’ler bile bizim için çok iyi. Bu seviyeye inse çok ciddi hareketlenme olabilir. Tamamen öz kaynaklarımızla ürettiğimiz bu projemizde şimdiye dek iki daire sattık. Faiz 0,90’ın altında olsaydı en az 15 daire satmış olurduk.
-Yabancıya konut satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi sektöre umulan düzeyde kan sağlayabiliyor mu?
Konut alımıyla vatandaşlık hakkı için alt sınır 250 bin dolar. Bu limiti birden fazla konutla doldurmak da mümkün. Vatandaşlık alan yabancı, 3 yıl konutları elinden çıkaramıyor. Bu projemizdeki dairelerin çoğu fiyat şartını karşılamıyor. Bölgemizdeki ortalama 3+1 daire fiyatları 700-800 bin civarında.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir