Connect with us

Reel Sektör

CEPHE VE YÜZEY KAPLAMASINDA FLEXYSTONE DEVRİMİ!

2 milimetrelik kalınlığıyla ve esneyebilmesiyle cephe ve yüzey kaplamasında büyük kolaylık ve avantaj sağlayan flexystone ürünü gerçek bir taş. Üstelik slate taşından daha sağlam.

Mermer ve diğer doğal taşları eğip bükebilir misiniz? Evet, artık bunu yapmak mümkün. Flexystone adı verilen 2 milimetre kalındığındaki ürün; hem her türlü cephe, hem de yüzey kaplamalarında kullanılabiliyor.

GERÇEKTAŞIN ÜST KATMANI
Peki, nedir bu flexystone? 2000 yılından bu yana İstanbul Kartal’da mermer ve doğal taş alanında faaliyet gösteren Hanstone firmasının Satış ve Proje Sorumlusu Burak Taşdemir bu soruyu kısaca şöyle cevaplıyor: “Flexystone, gerçek taşın üst katmanıdır. Bu katman fiberglas ve özel bir yapıştırıcının birleşimiyle sertleştirilmiş ve gerçek taştan daha sağlam yapıya sahip olmuştur. Sıra dışı üretim tekniği ile her taş tabakası, sanki ahşap katman gibi incedir.”

BENZERSİZ TASARIM İMKÂNI
Ürünün farklı yapıya sahip taşlardan elde edildiğini belirten Taşdemir, “Flexystone tüm tasarımcılara, mimarlara daha farklı dizayn fikirlerini gerçekleştirebileceği; farklı ve benzersiz bir tasarım imkanı sunmaktadır. Özellikle günümüzde konveks ve konkav yapı tasarım uygulamalarında ihtiyaç olan esneklik, hafiflik ve incelik çok önem kazanmıştır.” diyor.

MÜKEMMEL İZOLASYON
Taşdemir verdiği bilgilere şunları da ekliyor: “Flexystone, gerçek taşın üst yüzeyine sahip olması sebebiyle farklı renk ve dokuda görülebilmekte, yüzey farklılıkları gösterebilmektedir. Üretim sırasında, farklı kalınlıklarda, daha hafif ya da kaba yüzey kıvrımlarına rastlanabilmektedir. Bu doğal taşın doğal kıvrımlarıdır. Ürünün arka yüzeyi izolasyon malzemesidir. Yapıştırıcısı son yıllarda kullanılan bağlayıcı bir yapıştırıcı olup, yüzeyinde bozulmayan, güneş ışığından etkilenmeyen doğal taş olmasından dolayı mükemmel izolasyonu sağlamaktadır.”

SLATE TAŞINDAN DAHA SAĞLAM
Şu anda mimari projelerde ve inşaat sektöründe rağbet gören 2 milimetrelik flexystone gerçek bir taş ve esneyebiliyor. Kullanıcıya şu avantajları sunuyor: Öncelikle slate taşından daha sağlam, sert ve ince. İleri derecede esneyebiliyor. Çok hafif. Kolayca kesilebiliyor, paketlenebiliyor ve uygulanabiliyor. Dayanıklı ve ekonomik. Taşıma maliyeti de hayli düşük. Tüm cephelere, tavanlara ve çatılara kaplanabiliyor. Cephe kaplamasında sağladığı süper hız ve inceliğiyle öne çıkıyor.

ESNEK DOĞAL TAŞTA ÜRÜN YELPAZESİ
FLEXYSTONE KLASİK: Flexystone Klasik ince, doğal taşın üst katmanı ile cam elyaf tabanlı olan tipidir. Özellikle her türlü iç ve dış mekânda, banyo gibi ıslak hacimlerde uygundur.

SLIM STONE: Klasik Flexystone’daki cam elyafından farklı olarak, Mikro Slim Stone’da da tercih edilen pamuk ipliklerinden dolayı daha ince, daha esnek ve daha hafiftir.

TRANSLUCENT STONE: Yarısaydam niteliğindeki bu taş, aydınlatma sektörü için tasarlanmıştır. Klasik stildeki flexystone ile aynı özelliktedir.

MIKRO SLIM STONE: Mikro Slim taş, ultra ince ve daha esnek kaplamadır. İç tasarımcılara ve mobilya sektörüne büyük avantaj sağlar.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir