Connect with us

Teknoloji

MİLGEM 5. GEMİSİ SONAR DENİZ BİRİMİ, DENİZ KUVVETLERİ’NE TESLİM EDİLDİ…

Türkiye’nin ilk milli fırkateyni özelliğine sahip MİLGEM Projesi’nin 5’inci Gemisi (F-515) için TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojileri Grubu’nca geliştirilen sonar deniz birimi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Tersanesi’nde gemiye monte edilecek.

 

Türkiye’nin ilk milli fırkateyni özelliğine sahip MİLGEM Projesi’nin 5’inci Gemisi İstanbul (F-515), 23 Ocak 2021’de denize indirildi. 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojileri Grubu tarafından MİLGEM (Milli Gemi) Projesi’nin 5’inci gemisi İstanbul (F-515) Fırkateyni için geliştirilen ve “test-karakterizasyon ve kabul faaliyetleri” tamamlanan ‘sonar deniz birimi’, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Tersanesi Komutanlığı’na teslim edildi. Üretim, TÜBİTAK MAM ile ASELSAN A.Ş. arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde gerçekleşti.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojileri Grubu tarafından MİLGEM (Milli Gemi) Projesi’nin 5’inci gemisi İstanbul (F-515) Fırkateyni için geliştirilen ve “test-karakterizasyon ve kabul faaliyetleri” tamamlanan ‘sonar deniz birimi’.

TÜBİTAK SUALTI AKUSTİK LABORATUARI (SAL)…
TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojileri Proje Grubu bünyesindeki önemli altyapı ünitelerinden Sualtı Akustik Laboratuarı (SAL), MİLGEM 1. Gemisi’nin Sonar Deniz Birimi’nin geliştirilmesi kapsamında Türkiye’nin ilk ve tek akredite kamu Ar-Ge laboratuarı özelliğini taşıyor.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’ndeki SAL, kurulduğu günden beri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın “sualtı akustiği alanındaki” suüstü ve sualtı platformlarının ihtiyaçlarına yönelik kritik teknolojiler geliştiriyor. Ayrıca bu alanda faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına test, kalibrasyon ve ölçüm hizmeti veriyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir