Connect with us

Otomobil

OTOMOTİV ÜRETİMİNE TAYVAN’DAN AKILLI ÇÖZÜMLER…

Otomotiv endüstrisi için akıllı makineler geliştiren Tayvanlı 5 firma, “Tayvan Akıllı Üretimle Otomotiv Endüstrisi Nasıl Geliştirilir?” adlı online etkinlikte sektörün bileşenlerini yeni ürünleri hakkında bilgilendirdi.

 

Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) ve Hassas Makineler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (Precision Machinery Research and Development Center) öncülüğünde bir araya gelen Axisco Precision Machinery, Chering Jin Technolog, Genn Dih, Ming-jing Tech ve Palmary Machinery firmaları; otomotiv sektörü için yeni geliştirdikleri akıllı makineleri ve bu ürünlerin endüstriye sağladığı faydalarını tanıttı.

“GELENEKSEL TEZGAHLARA GÖRE YÜZDE 40 ELEKTRİK TASARRUFU”
Axisco İş Direktörü Leon Huang; yeni geliştirdikleri elektromekanik tezgah broşlama makinesinin enerji tasarrufu ve doğa dostu özellikleriyle öne çıktığını ifade etti. Diğer takım tezgâhlarıyla aynı yükseklikteki makinenin otomasyon entegrasyonun son derece kolay olduğunu söyleyen Huang, “Bu tezgahın servo motoru ve bilyalı cıvatası bulunuyor. Tutarlı bir broşlama hızına ve düşük vibrasyona sahip; bu da tezgâhın ömrünü yüzde 20 uzatıyor. Geleneksel hidrolik tezgâhlara göre yaklaşık yüzde 40 elektrik tasarrufu sağlayan elektromekanik tezgahların broşlama hızı ve vuruşu HMI’da ayarlanabiliyor ve kaydedilebiliyor. İş tablasının ve yükselticinin pozisyonu, sensörlerin konumu, makinenin hızı ve yükü tümüyle arayüzde görülüyor. Bu özellik zamandan tasarruf edilmesine yarıyor.” bilgilerini aktardı.

“4 TONA KADAR İŞ BAĞLAMA GÜCÜNE SAHİP”
80’i aşkın patente sahip Chering Jin’in Satış Müdürü Jessie Chen, yüksek hassasiyete sahip parça sabitleme aparatları üretimindeki uzmanlıklarına işaret ederek “ürünlerinin paslanmaz çelikten imal edildiğini ve yenilikçi yapılarının 4 tona kadar iş bağlama gücüne sahip olduğunu” ve “tıbbi gereçlerde, takım tezgâhlarında ve bütün yüksek hassasiyetli endüstrilerde uygulanabildiğini” kaydetti. Etkinlikte “manuel, hızlı manuel ve pnömatik tipli parça tutucu torna aynaları” ile “sıfır nokta torna aynaları” hakkında bilgiler veren Chen, “torna aynalarının ve robot kolunun yükleme ve boşaltma prosedürünü hızlandırdığını, işlemi birkaç saniyeye kadar indirebildiğini” dile getirdi.

“YİNELENEBİLİRLİK YÜZDE 0.1 FS’YE ULAŞABİLİYOR”
Genn Dih Satış Müdürü Jerry Wu, 41 yıl önce kurulan firmalarının dağıtım ve imalat sektörüne hizmet sunduğunu ve üç ana ürün hattına odaklandığını belirterek şunları anlattı: “İlki, elektronik basınç regülatörü. Bu, çıkış basıncının elektronik sinyalle kontrol edildiği bir hassas basınç regülatörüdür. Basınç aralığı, yüzde 0,1 FS seviyesinde çözünürlük kontrolü ile, 0-2 bardan 70 bara kadar değişiklik gösterir. Regülatör aynı zamanda IO linki yoluyla 500 metre mesafeye kadar uzaktan kumandaya açıktır. Bu da araçlarda, pnömatik basıncı regüle edip sabit tutmayı sağlar. İkincisi, oransal akış kontrol valfidir. Bu sıvı ve gazın akış hızını kontrol etmek için kullanılır. Sağladığımız avantaj, bunun kademe motoruyla kontrol edilmesi ve yinelenebilirliğin yüzde 0,1 FS’ye ulaşabilmesidir. Akış hızı dakikada 3000 L’ye kadar kontrol edilebilir.
Üçüncüsü, sıkıştırma vanasıdır. Bu da ortamla temas etmeden sıvı ya da gazları regüle etmek için kullanılır.”

“MALZEME VE SÜREÇLERDE OTOMASYON VE SIFIR NOKTASI SİSTEMLERİ”
Ming-Jing Satış Müdürü Sherry Chen, “iş verimliliğini artırmak ve müşteri gereksinimlerine cevap verebilmek için gerek malzeme gerekse süreçlerde otomasyon ve sıfır noktası sistemleri” hayata geçirdiklerini ifade etti. Chen, sıfır nokta sisteminin iki faydasını “üretim hattında yapılabilen esnek değişimler ile acil durumlarla başa çıkmak ve kalıp değiştirme operasyonunun standart olması sebebi ile herkesin bu işlemi yapabiliyor olması” diye özetledi.

“İŞ VERİMİNDE YÜZDE 60 ARTIŞ, İŞÇİLİK MALİYETİNDE YÜZDE 67 DÜŞÜŞ”
Palmary Bölge Satış Müdürü Vanessa Chang, akıllı makinelerde uygulanan çözümün otomobil endüstrisine getirileri üzerinde durdu. Chang, Palmary’nin “müşterilerin taleplerine ve global trendlere uygun olarak, çevre dostu ve endüstriyel 4.0 gibi ürünlerle gelişmeye, iyileşmeye devam ederken çok sayıda taşlama işini bir arada gerçekleştirecek birleşik fonksiyonları dikkate alan ve üretimi iki katına çıkaran ya da nasıl daha az iş gücüne ihtiyaç duyulacağını planlayan otomasyon tasarımlı makineler sunduğunu” kaydetti. Akıllı makinelerin gelişmesiyle karanlık “lights-out” fabrikalara yönelimin arttığını ve Palmary’nin her parça için özel hizmet sunduğunu ifade eden Chang, “Tezgâh yerleşim planını yüzde 39 azaltacak, bütünüyle kapalı portal vince sahibiz. Anahtar teslim projeler ile iş verimliliğini yüzde 60 artırabilecek, işçilik maliyetini yüzde 67 düşürebilecek farklı bir üretim hattına kolay geçişi sağlayabiliyoruz. Avrupa, Amerika ve Hindistan dahil 40’tan fazla ülkeyi kapsayan satış ağımız var.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir