Connect with us

Türkiye Gündemi

“GELECEKTE YÜKSEK KAPASİTELİ ELEKTRİK PANOLARINA İHTİYAÇ DUYULACAK”

Elektrik tüketiminin artmasıyla elektrik iletim ve dağıtım hatları sınırlarını zorluyor. Enerji dağıtım, bina otomasyonu, kablo yönetimi ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet gösteren firmalardan Hager Group’un Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, gelecek 10 yılda güçlü elektrik panolarına, alternatif dağıtım sistemlerine ve birbiriyle haberleşen çevresel aygıtlara daha fazla ihtiyaç duyulacağı söyledi.

Önümüzdeki on yıl içinde dünya çapındaki en büyük 29 araç üreticisinin alternatif güç sistemlerinin geliştirilmesine ve üretimine 300 milyar Euro’dan fazla yatırım yapmayı planladığını açıklayan Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, en önemli gelişmenin “akıllı mobilite” alanında yaşanacağını kaydetti.

İlker İşgör-Hager Group Türkiye Genel Müdürü

İlker İşgör-Hager Group Türkiye Genel Müdürü

“2030’A KADAR TÜM GÜÇ ÜNİTELERİ VE ALTYAPILAR GÜNCELLENMELİ”
İşgör, akıllı şarj konusunda 2030’a kadar araç güç üniteleri, motorlar, bataryalar ve şarj noktalarının yanı sıra; bunların besleneceği binalar, elektrik şebekeleri ve ilgili tüm altyapıların da güncellenmesi gerektiğini söyledi.

“YÜKSEK KAPASİTELİ PANOLARA İHTİYAÇ VAR”
Son yıllarda hane başına tüketilen elektrik enerjisindeki artışla birlikte elektrik iletim ve dağıtım hatlarının, şebekelerin ve uç dağıtım panolarının sınırlara ulaştığına dikkat çeken İşgör, devamında şunları dile getirdi: “2030’un elektrik dünyasına giden yolda kesinlikle yenilenmiş ve yüksek kapasiteli elektrik panolarına, dağıtım sistemlerine ve dijital ev ağlarına ihtiyaç duyulacak. 2030 yılına kadar ortaya çıkacak ve giderek daha fazla elektrik enerjisine ihtiyaç duyulacak dünyamızda; bizler, elektrik sektörü paydaşları ve müşterilerimiz için birlikte geliştirdiğimiz çözümler adına da büyük değişiklikler gerekecek.”

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ARZI BÜYÜDÜ”
2000’li yılların başında rüzgar, güneş enerjisi ve sudan faydalanılarak elde edilen enerjinin Almanya’nın elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşıladığını hatırlatan İşgör, “O zamanlar Avrupa’da dahi siyaset ve iş dünyasında, toplam enerji üretimi içinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin payının, yüzde 30’lu seviyeleri yakalamasının tamamen ütopik olduğu konusunda geniş bir fikir birliği vardı. Bugün Almanya’da yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji, yüzde 45’in üzerinde bir paya sahip. Ülkemizde günlük tüketimimizin dörtte birini yenilenebilir kaynaklarımız sağlıyor. Dünya çapında yenilenebilir enerji ise üretim kapasitesinin yüzde 36’sından fazlasını oluşturuyor. 2019 ve 2020’li yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları arzında çok yüksek bir büyüme görüldü.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir