Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’NİN TEK GÜNEŞ ENERJİSİ VE DEPOLAMA FUARI…

Dünya enerji liderlerinin buluşacağı Solar+Storage NX’de, en az 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşması bekleniyor 51 ülkeden 10 bini aşkın güneş enerjisi sektörü profesyonelinin ağırlanacağı fuara 12 ülkeden 100’ü aşkın firma katılacak.

 

Dünya enerji liderlerinin buluşacağı Solar+Storage NX’de, en az 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşması bekleniyor 51 ülkeden 10 bini aşkın güneş enerjisi sektörü profesyonelinin ağırlanacağı fuara 12 ülkeden 100’ü aşkın firma katılacak.

31 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihli Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve depolama fuarı Solar+Storage NX’de en az 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşması bekleniyor. Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) iş birliğiyle Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 12 ülkeden 100’ü aşkın firma katılacak.

51 ÜLKEDEN 10 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
9 bin 500 m2 büyüklüğündeki fuar alanında, güneş enerjisi sistemleri, enerji depolama teknolojileri, mühendislik, tedarik ve inşaat, EPC projeleri, dijitalizasyon, akıllı enerji çözümleri ve e-mobilite ürün grupları sergilenecek. Dünya enerji liderlerinin buluşacağı fuarda, 51 ülkeden 10 bini aşkın sektör profesyoneli ağırlanacak.

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuar; kamu kuruluşları, belediyeler, enerji depolama yatırımcıları, lisanslı/lisanssız elektrik üreticileri, güneş enerjisi yatırımcıları, endüstriyel veya ticari tesis yöneticileri, proje geliştiriciler, tarım, ulaşım, turizm gibi pek çok sektörden geniş yelpazede sektör profesyoneli ziyaretçinin odak noktası olacak.

SIFIR KARBON HEDEFİNDE KOLAYLAŞTIRICI ROL…
Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel, “Solar+Storage NX, güneş enerjisi ve enerji depolama çözümlerinin ve teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye ve ülkemizin yeşil mutabakat kapsamında sıfır karbon hedefine ulaşmada üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesinde kolaylaştırıcı rol üstleniyor.” dedi.

Feraye Gürel- Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü 

TÜRK VE AFRİKALI İŞ KADINLARINA ÖZEL OTURUM…
Solar+Storage NX’de iklim krizine yönelik çözüm önerilerinin konuşulacağını ve bu amaçla yapılan üretimlerin sergileneceğini açıklayan Gürel, şu bilgileri aktardı: “Bu kapsamda çok özel bir oturumumuz da var. Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörü başta olmak üzere enerji sektörünün gelişiminde aktif rol alan kadın profesyonellerin iletişim grubu TWRE – Yenilenebilir Enerji ve Enerji Sektörü Türk Kadınları ile enerji sektöründeki Afrikalı iş kadınlarının daha başarılı ve güçlü olması için kurulan oluşum AWEap – Enerji ve Güç Sektörü Afrikalı Kadınları, ‘African Turkish United Sisterhood’ oturumlarında bir araya gelecek.”

FUARIN SPONSORLARI…
Solar+Storage NX Fuarı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere EPDK, EPİAŞ desteği, GENSED işbirliği ve AKÜDER, ÇEDBİK, ETD, GÜYAD, MÜSİAD, TENVA, TÜROB’un stratejik partnerliği ile düzenleniyor. Efes Enerji “Ana Konferans Salonu” sponsorluğunu üstlenirken, Kontek Enerji “EPC” sponsorluğunu, HSA Enerji “Solar Panel Teknoloji” sponsorluğunu, Dron Market “Dron Teknoloji” sponsorluğunu ve Loggma Digital Energy Solutions da “Big Data” sponsorluğu ile Solar+Storage NX Fuarı’nın önemli katılımcıları arasında yer alıyor.

NEXTGEN E-MOBILITY + CHARGE EXPO & SUMMIT FUARI VE ZİRVESİ…
Solar+Storage NX Fuarı’yla eş zamanlı NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi gerçekleşecek. TEHAD’ın (Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği) desteğiyle organize edilen fuar, elektrikli araç şarj altyapısı ile e-mobilite endüstrisinin gereksinimlerine odaklanıyor. 12 ülkeden 100’den fazla firmanın yer alacağı organizasyonu tahminen 10 bini aşkın sektör profesyoneli ziyaret edecek. Zirve kapsamındaki etkinliklerde çok sayıda uluslararası ve ulusal uzman konuşacak.

GENSED’in Basın ve Medya İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Can’ın verdiği bilgiye göre; 2035 Ulusal Enerji Planı doğrultusunda Türkiye’nin GES Kurulu gücünün 53.000 MWe, RES Kurulu gücünün ise 30.000 MWe ulaşması hedefleniyor.

Hız kazanan yatırımlarla Türkiye’nin mevcut GES kurulu gücü 10 bin megavat. Önümüzdeki 12 yılda bunun yaklaşık 6 katına çıkacağı öngörülüyor. RES’te de 2,5 kat büyüme bekleniyor.

Şubat 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrasında 3 bin 818 işletme, 4 bin 600 MWe gücünde lisanssız GES ve RES yatırımı için teşvik belgesi aldı. Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) yapılan depolamalı RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıyacağı belirtiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir