Connect with us

Eğitim

GELECEĞİN TEKNOLOJİ LİDERLERİ “GTECH” AKADEMİDE PİŞİYOR…

 

Veri teknolojileri alanında hizmet veren GTech’in sosyal sorumluluk açılımı GTech Akademi 2021 yılı katılımcılarını mezun etti. Gtech Akademiye kariyerini; Veri Bilimci, Veri Mühendisi, Veri Mimarı veya EPM Finans Danışmanı alanında geliştirmek isteyen yeni mezun veya yüksek lisans öğrencileriyle maksimum 3 yıl yazılım deneyimine sahip gençler başvurabiliyor.

2021 yılında yedinci dönemini tamamlayan GTech Akademi’nin ücretsiz eğitim programına başvuran 4.126 genç arasından seçilen 53 katılımcı; Büyük Veri, İş Zekası, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Veri Ambarı, Veritabanı, İleri Analitik, Kurumsal Performans Yönetimi konularında eğitimleri tamamlayıp, yeni nesil teknolojileri pratikte de öğrenme imkanına erişti.

Mine Taşkaya-GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su

Mine Taşkaya-GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su

“SOSYAL FAYDA YARATMAYI HEDEFLİYORUZ”
GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya, sosyal fayda yaratmak istediklerini söyledi: “Sosyal sorumluluk bilinciyle gençlere ücretsiz eğitimler sağlayarak hem profesyonel hem de sosyal fayda yaratmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi iş hayatına hazırlamanın önemli bir sorumluluk olduğuna inanarak 2014 yılında GTech Akademiyi kurduk ve geleceğin teknoloji lideri gençlere ücretsiz eğitim fırsatı sunarak onları sektöre hazırlamaya başladık. Amacımız, bizim de bir parçası olduğumuz veri teknolojisi alanında donanımlı bireyler yetiştirmek ve onlara iş imkanı sunulmasını sağlamak.”

“EKOSİSTEME YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI SAĞLIYORUZ”
GTech Akademi’ye katılan genç mühendislerin yeni nesil teknolojileri uygulamalı biçimde öğrendiklerini hatırlatan Taşkaya, “Sunduğumuz ücretsiz eğitimler sayesinde öğrencilere sadece teoriyi değil özellikle yeni nesil teknolojileri kullanmayı da öğreterek onları sektöre kazandırıyor ve ekosisteme yetişmiş insan kaynağı sağlıyoruz.” dedi.

“61 GENCİ İSTİHDAM ETTİK”
GTech Akademi bünyesinde mentorluk desteği de sunduklarını belirten Taşkaya, programa katılanlar arasından 61 kişiye iş imkanı sağlandığının altını çizdi: “Programlarda yalnızca teknik bilgi vermekle kalmıyor, iş hayatının dinamiklerini ve öğrendikleri bilgilerin gerçek hayattaki yerlerini anlatıyoruz. Büyük hayallerle hayata geçirdiğimiz GTech Akademi’de eğitim alan gençlerin büyük bir yüzdesi birkaç ay içinde iş bulabiliyor. Bugüne dek programımıza dâhil olan gençler arasından 61 kişiyi GTech’te istihdam ettik.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir