Connect with us

Eğitim

“DİJİTALLEŞEN EĞİTİM KURUMLARI FARK YARATIYOR”

Covid-19 salgınıyla birlikte uzaktan eğitim zorunluluk haline gelirken eğitim kurumlarının tüm süreçlerinin aksamadan devam etmesi için güvenilir altyapı kullanımı önem taşıyor. Online sınav sistemi ve güvenliği alanında çözümler sunan yerli girişim Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Volkan Baran, dijitale yatırım yapmayan kurumların rekabette geride kalacağını vurguladı.

Eğitim kurumları sınavlarını online gerçekleştirirken sınav güvenliğini sağlamak için yapay zeka destekli çözümler ön plana çıkıyor. Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Volkan Baran, eğitim kurumları, sertifikasyon ve sınav merkezlerinin değerlendirme süreçlerini dijitalleştirmenin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Volkan Baran-Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su

Volkan Baran-Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su

“ÖNCELİK GÜVENLİK”
Baran, kurumların sınav güvenliğine öncelik verdiğini söyledi: “Eğitim kurumları, sertifikasyon ve sınav merkezleri, kurumsal şirketler için değerlendirme süreçlerini dijitalleştirmek mevcut ekosistemde kaçınılmaz ihtiyaç haline geldi. Dijital dönüşümün hızlandığı ve uzaktan eğitim sistemlerinin hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde gerekli sistemlere yatırım yapmayan kurumların süreçlerinde aksamalar yaşaması ve rekabet avantajlarını kaybetmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Aynı zamanda online sınav sistemlerinin kullanımında sınavların güvenliği de kurumlar için öncelik olmaya başladı. Bu noktada da yapay zeka destekli sistemlerden yararlanılmaya başlandı.”

“DİJİTALLEŞMENİN SAĞLADIĞI KATMA DEĞERLER FARK YARATTI”
Eskiden fiziki koşullar ve sosyal imkanların eğitim kurumlarına avantaj sağladığını hatırlatan Baran, günümüzde kurumların dijital imkanlarıyla sağladığı katma değerlerin fark yarattığının altını çizdi: “Salgın tüm kurumlar için farkındalık ve dönemsel zorunluluk ortaya koydu. Özellikle sürekli eğitimi sağlayabilmesi noktasında eğitim kurumlarının ajandası daha hızlı değişti. Hem ülkemizde hem yurt dışında öğrenme yönetim sistemleriyle ilgili yatırımlar mevcuttu. Kurumların bu dönemde en çok zorlandıkları kısım değerlendirme süreçlerinin nasıl yapılacağı yönünde oldu. Biz de eğitim sürecinin önemli parçası seçme ve yerleştirme için yapılan değerlendirmelerden, eğitim çıktılarının ölçülmesi amacıyla yapılan değerlendirmelerin dijitalleştirilmesi noktasında kurumlara çözümler sunuyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir