Arçelik’in kadınlara “teknik alanlardaki yetkinliklerini geliştirmelerinde” destek olmak, “cinsiyete dayalı ön yargıları kırmak” ve “kadın istihdamına katkı sağlamak” amacıyla hayata geçirdiği “500 Kadın Teknisyen Projesi’ne”, TİSK’in “sürdürülebilirlik” temalı 2022 Ortak Yarınlar Programı’nda ödül verildi.
Ev teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalardan Arçelik’in ‘500 Kadın Teknisyen’ projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 2020’den bu yana her yıl farklı bir temayla düzenlediği ve 2022’deki teması “sürdürülebilirlik” olan “Ortak Yarınlar” programının “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık / Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde ödüle layık görüldü.
ARÇELİK’E VERİLEN ÖDÜLÜN KRİTERLERİ…
“Çeşitlilik ve Kapsayıcılık / Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde, “kadın istihdamını ve girişimciliğini destekleyen, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalar yürüten ve kadınların çalışma hayatında güçlendirilmesi için uygulamaya konulan sürdürülebilir projeler” değerlendirmeye tabi tutuluyor.
Arçelik, bünyesindeki kadın teknisyen sayısını 2026 yılı sonuna kadar 1000’e çıkarmayı hedefliyor.
2026 YILI HEDEFİ 1000 KADIN TEKNİSYEN…
Arçelik, “500 Kadın Teknisyen Projesi’ni”, kadınlara “teknik alanlardaki yetkinliklerini geliştirmelerinde” destek olmak, “cinsiyete dayalı ön yargıları kırmak” ve “kadın istihdamına katkı sağlamak” amacıyla hayata geçirdi. İlk etapta “500 kadına teknik eğitim vererek yetkili servislerinde istihdam etmeyi” planlayan firma, sayıyı 2026 yılı sonunda 1000’e çıkarmayı hedefliyor. Firmadaki kadın teknisyenlerin oranı proje öncesinde yüzde 1,5 idi. Oran, Eylül 2022 itibariyle yüzde 7’ye yükseldi. Proje kapsamındaki eğitimler ücretsiz veriliyor.