Connect with us

Tarım

ÇİFTÇİLERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU TÜM BİLGİ TARLAM CEPTE’DE…

Avrupa’nın öncü traktör firmalarından TürkTraktör, üreticilere  tarımsal faaliyetleri konusunda “dijital karar desteği” sunmak üzere 2 yıl önce geliştirdiği “Tarlam Cepte” uygulamasının yeni sürümünü kullanıma sundu. Sektörde bir ilke imza atan uygulamanın yeni sürümünde, kullanıcılara girdi maliyetlerini azaltarak operasyonel verimliliği artıracak ve çalışmalarında katma değer sağlayacak birçok yeni özellik devreye alındı.

“Kolay kullanım stratejisi” odağında geliştirilen Tarlam Cepte’nin yeni sürümü;  çiftçilerin ilgilendikleri ürünler hakkındaki bilgisini arttırarak daha verimli ekim yapmalarını sağlayan tüm servisleri bir arada sunuyor.

BİTKİSEL ÜRETİME DAİR MERAK EDİLENLER “UZMANA SORULUYOR”
Kullanıcılar, uygulamayı “Google Play” veya “Appstore” üzeriden cep telefonlarına indirdikten sonra, tek adımda kayıt ve aktivasyonlarını gerçekleştirebiliyorlar. Yeni bir arayüze geçen Tarlam Cepte, “Uzmana sor” servisiyle çiftçilerin traktör ve bitkisel üretime ilişkin sorularını fotoğraf da ekleyerek uzmanlara iletilmesini sağlıyor ve en geç 48 saat içerisinde cevap alabiliyorlar.

DOĞA OLAYLARI İÇİN 1 SAAT ÖNCEDEN UYARI
Erken uyarı sistemi ve canlı takip ekranı sayesinde tarlayı etkileyecek doğa olayları 1 saat öncesinden çiftçiye bildiriliyor. Ayrıca çiftçinin tarlasına özel parametreler oluşturulmasına yardımcı oluyor.

AYLIK GELİR-GİDER KONTROLÜ
Çiftçiler, yeni sürümde eklenen “Gelir-Gider Hesaplayıcı” sayesindeyse tarla bazında gelir ve gider durumunu aylık kontrol edebiliyor. Aynı zamanda tarlaları ve ürünlerini daha verimli hale getirebilmeleri için  gereken eğitimleri bir arada aktaran “Tarlam Cepte Akademi” özelliğine de ulaşabiliyorlar.

ANLIK BORSA TAKİBİ
Tarlam Cepte üzerinden tarım sektörünün güncel verilerine erişebilen üreticiler, TÜRİB’den (Türkiye Ürün İhtisas Borsası) alınan verilerle güncel borsa ürün fiyatlarını görebiliyor; takip listesine aldıkları ürünlerin eski-yeni fiyatları takip edebiliyorlar. Ayrıca verilen yönlendirme sayesinde borsanın al-sat ekranını da görebiliyorlar.

KAMPANYALARA ERİŞİM
Yeni eklenen “Hikaye” sekmesiyle tarımsal ürünlerin yetiştirilmesine dair bilgiler hızlı bir şekilde öğrenirken, güncel kampanyalara da erişebiliyorlar.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir