13-14 Eylül 2023 tarihindeki 14’üncü Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı’nda “tarım, gıda enflasyonu sorunları, iklim krizlerinin beraberinde getireceği olumsuzluklar, yerel üretimin önemi, sektör olarak birlikte atmamız gereken adımlar ile yeni yatırım fırsatları gibi konuların ela alınacağını” açıklayan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün “Artık tek yürek olma vakti. Daha güçlü iletişime ve iş birliğine ihtiyacımız var.” dedi. “Eğer bugünden geleceğe yönelik adımlar atmaz, ortak hedeflere yürümez, olası sorunları öngörmez, tüketicilere alınması gereken tedbirleri sunmaz ve daha şeffaf olmazsak, gelecekteki hedeflere ulaşmamız bir hayal olur.” tespitini ortaya koyan Düzgün şunları söyledi: “Biz bir olduğumuzda, gelecek bizim olur, bereket bizim olur, fırsatlar bizim olur; birlikte olduğumuzda başarı da bizim olur. Başta Perakende Yasası’ndaki eksik ayaklar olmak üzere geleceğimizi şekillendirmek için sektördeki tüm paydaşlarımızı YZB’ye bekliyoruz.”
Sektörün önde gelen üreticileri, temsilcileri, tedarikçileri ve hizmet sağlayıcıları; Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nca (TPF) organize edilen 14’üncü Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı’nda bir araya gelecek. 13-14 Eylül 2023 tarihli etkinlik, “Birlik Beraberlik” temasıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
“ORTAK HEDEFLERE TEK YÜREK İLERLEYECEĞİZ”
“Günümüzün ve geleceğin olası sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla YZB’nin ana temasını ‘Birlik ve Beraberlik’ olarak belirlediklerini” açıklayan TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün “Gıda perakendesi, yerel gücü yanına alarak yenilenmeye ve yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. İki günlük YZB etkinliğinde tarım, gıda enflasyonu sorunları, iklim krizlerinin beraberinde getireceği olumsuzluklar, yerel üretimin önemi, sektör olarak birlikte atmamız gereken adımlar ile yeni yatırım fırsatları gibi konuları ele alacağız. Belirlenecek ortak hedeflere tek yürek ilerleyeceğiz.” dedi.
“DAHA GÜÇLÜ İLETİŞİME VE İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
“Teknoloji ve savunma sanayisi kadar yerli üretim, tarım, sürdürülebilirlik gibi alanlarda geleceğimizi yeniden şekillendirmenin hayati öneme sahip olduğunu” ve “tüm aşamaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini” belirten Düzgün tespit ve önerilerini şöyle anlattı: “Tarladan sofraya uzanan süreçleri gözden geçirerek ve gereken önlemleri alarak yeni stratejiler oluşturmalıyız. Rekabetin yoğun olduğu sektörümüzde, tarım, hayvancılık, gıda üretimi, tedarik, lojistik ve sektörel iş birlikleri giderek önem kazanıyor. Bugüne kadar sektörün tüm tarafları kendi iç işleyişine odaklandı. Herkes kendi stratejisini belirledi, adımlar attı. Hepsi birbirinden kıymetli işlerdi. Birbirinden kıymetli projeler hayata geçirildi, başarı hikayelerine tanıklık ettik. Ancak artık tek yürek olma vakti. Daha güçlü iletişime ve iş birliğine ihtiyacımız var. Eğer bugünden geleceğe yönelik adımlar atmaz, ortak hedeflere yürümez, olası sorunları öngörmez, tüketicilere alınması gereken tedbirleri sunmaz ve daha şeffaf olmazsak, gelecekteki hedeflere ulaşmamız bir hayal olur. Biz bir olduğumuzda, gelecek bizim olur, bereket bizim olur, fırsatlar bizim olur; birlikte olduğumuzda başarı da bizim olur. Başta Perakende Yasası’ndaki eksik ayaklar olmak üzere geleceğimizi şekillendirmek için sektördeki tüm paydaşlarımızı YZB’ye bekliyoruz.”
“BU YIL DA COŞKULU BİR ATMOSFER OLACAK”
Focus Fuar ve Kongre Yönetimi Genel Müdürü Özlem Adıgüzel ise “her yıl binlerce sektör temsilcisini aynı çatı altında bir araya getiren” Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı’nın bu yıl da coşkulu bir atmosfere sahne olacağını i ifade etti. Etkinliğin, “perakende sektörünün yenilikçi yüzünü yansıtmak, karşılaşılan sorunlara somut çözümler üretmek ve tüm paydaşların ortak hedeflere doğru ilerlemesi için” önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Adıgüzel şunları söyledi: “Günümüzde yaşanan hızlı yaşam tarzı değişiklikleri, iş yapış biçimleri ve alışveriş süreçlerinin yanı sıra küresel ekonomik dalgalanmalar, enflasyonla birlikte karşılaşılan farklı faktörler gündemimizi şekillendiriyor. Bu yıl belirlediğimiz ‘Birlik ve Beraberlik’ teması ile sürdürülebilir bir gıda perakende sektörünün oluşturulmasının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekeceğiz. Amacımız, daha güçlü bir geleceğe adım atmak için kritik meseleleri çözüm önerileriyle ele almak”
FAİZ VE ENFLASYONDAKİ SEYİR KÜRESEL EKONOMİYİ NASIL ETKİLİYOR?
TÜİK’E GÖRE YILLIK ENFLASYON AĞUSTOS 2024’TE YÜZDE 51,97’YE GERİLEDİ…
BANKACILIK DIŞI FİNANS SEKTÖRÜ YASAL DÜZENLEME BEKLİYOR…
E-TİCARETTE HIZLI VE GÜVENLİ BÜYÜME İÇİN…
TÜİK’E GÖRE YILLIK ENFLASYON 10 PUAN GERİLEDİ…
HAZIR BETONDA FAALİYET ENDEKSİ SON 60 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE…