Connect with us

Finans & Ekonomi

“KURUMSAL GİRİŞİM SERMAYESİ EKOSİSTEMİ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM”

400 konuğun katılımıyla İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşen Türkiye’nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı’nda, yapay zeka (AI) gibi yenilikçi teknolojiler ele alındı. İş birliği ve yatırımların geleceği adına fikir alışverişleri yapılan etkinlik, “Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi ekosistemi için büyük bir adım” diye nitelendi.

 

Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle ve Fibabanka ana sponsorluğuyla hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı’nda “holdingler ve Kurumsal Girişim Sermayeleri (CVC) yapılandırmaları ve yatırım tezleri” konuşuldu. Yakın gelecekte öne çıkacak trendlerin ele alındığı etkinlikte, yapay zeka (AI) gibi yenilikçi teknolojilere odaklanıldı.

21 KONUŞMACIDAN DERİNLEMESİNE ANALİZLER…
400 konuğun katılımıyla İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşen konferansta, sektörün liderleri ve uzmanları bir araya geldi. 21 konuşmacı yatırım tezleri ve stratejiler üzerine derinlemesine analizler ortaya koydu. İş birliği ve yatırımların geleceği adına fikir alışverişleri yapılan etkinlik, “Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi ekosistemi için büyük bir adım” diye nitelendi.

“GÜÇLÜ GİRİŞİMLER, GÜÇLÜ EKONOMİNİN ANA KAYNAĞI”
Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Rektör Danışmanı İhsan Elgin, açılış konuşmasında “güçlü girişimler güçlü ekonominin ana kaynağı” olduğunun altını çizdi.

Ömer Mert- Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi

“EKONOMİNİN İYİLEŞMESİ İÇİN GİRİŞİMLER DESTEKLENMELİ”
Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert’in “kurumların, yeni iş modelleri geliştirmek için CVC sahnesinde yer aldıklarını” ifade ederken; Global Corporate Venturing CEO’su James Mawson, “kurumsal girişim sermayelerinin kriz dönemlerinde daha dayanıklı olduğunu” belirtti. Fiba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ise “ekonomik durumun girişimlere destek vererek iyileştirilebileceğine” dikkat çekti.

 

STRATEJİLER VE OYUN PLANLARI…
Konferansın birinci panelinde holdinglerin Kurumsal Girişim Sermayesi stratejileri ve oyun planları masaya yatırıldı. GKP Başkanı ve Genwise kurucu ortağı Tuğrul Ağırbaş moderatörlüğündeki panelde, Fark Holding, Yıldız Holding, İnci Holding ve Esas Holding yetkilileri söz aldı. Ardından Sabancı Ventures, Eczacıbaşı Momentum ve Vestel Ventures gibi sektörün önde gelen temsilcileri holdinglerin oyun planlarına ilişkin sunumlar yaptı.

Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle ve Fibabanka ana sponsorluğuyla hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı’nda “holdingler ve Kurumsal Girişim Sermayeleri (CVC) yapılandırmaları ve yatırım tezleri” konuşuldu.

GLOBALDAKİ OYUN PLANI…
İhsan Elgin’in moderatörlüğündeki “Globaldeki Oyun Planı” başlıklı ikinci panelde, Alarko Ventures ve Esas Ventures temsilcileri CVC yapılandırmaları hakkında bilgi paylaştı. Konferansın ikinci yarısında, otomotiv ve teknoloji sektörlerindeki şirketlerin CVC stratejileri konuşuldu. Ford Otosan, Otokoç Otomotiv, Logo Ventures ve Re-Pie temsilcileri, kurumlarının geleceği yakalamak adına girişim sermayesi yatırımlarını ve stratejilerini anlattı. Son oturumda, finans sektörünün önde gelen temsilcileri Türkiye İş Bankası, QNBeyond Ventures, APY Ventures ve Fibabanka’nın CVC yatırımlarını ve finans sektöründeki potansiyeli artırmaya yönelik stratejilerini tartıştı.

“ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMİŞ OLDUK”
İhsan Elgin, etkinliğin kapanışında farklı sektörlerden lider şirketlerin Kurumsal Girişim Sermayesi stratejilerini ve deneyimlerini paylaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elgin, “Türkiye’nin girişimcilik ekosistemi için önemli oyuncusu olan kurumlar, oyuna güçlü şekilde girdiler ve daha büyük katkı vermeye de hazırlar. Türkiye’nin ilk ve tek Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı, ekosistemi geniş katılımla bir araya toplamasıyla da bu anlamda önemli bir mesaj vermiş olduk.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir