Connect with us

Finans & Ekonomi

ŞEKER PANCARI HASADINDAKİ ARTIŞ TÜRKİYE’YE OLUMLU YANSIYACAK…

“Küresel şeker fiyatları bir süredir yüksek seviyede seyrediyor. Kullanım alanları yaygınlaştığı için de şeker, fiyatına bakılmaksızın yoğun talep görüyor.” bilgisini aktaran Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu “Güneydoğu Anadolu bölgesi yerel tatlıları kadar, bisküvi-pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de bilinen bir bölge. En temel ham maddelerimizden birindeki üretim artışından memnunuz.” dedi.

 

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, bu üretim sezonunda Türkiye’deki şeker pancarı ekim alanlarının artmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu “Güneydoğu Anadolu bölgesi yerel tatlıları kadar, bisküvi-pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de bilinen bir bölge. En temel ham maddelerimizden birindeki üretim artışından memnunuz.” dedi.

“FİYATINA BAKILMAKSAZIN YOĞUN TALEP GÖRÜYOR”
Küresel şeker stoklarındaki gerilemeye dikkat çeken Kadoğlu “Bisküvi-pasta, şekerli ve kakaolu mamuller ihracatının Türkiye’ye yıllık getirisinin yıl sonunda 3,5 milyar doları aşacağı düşünülürse, ham madde olarak şekerin gıda ihracatımız içinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğu görülecektir. Küresel şeker fiyatları bir süredir yüksek seviyede seyrediyor. Kullanım alanları yaygınlaştığı için de şeker, fiyatına bakılmaksızın yoğun talep görüyor.” dedi.

“GIDA GÜVENLİĞİNDEKİ ÖNEMİNİ 2024’TE DE KORUYACAK”
“En büyük şeker üreticisi Hindistan’da bu sezonki ürünlerin kurak geçen yaz sebebiyle yeterince gelişemediği yönünde bilgiler aldıklarını kaydeden Kadoğlu şunları söyledi: “Tayland’da da El Nino’ya bağlı sorunlar devam ediyor. Bir diğer şeker devi Brezilya’da artan üretime bağlı olarak şeker fiyatları bir süredir duruldu fakat gelecek yıl petrol fiyatları yeniden yükselişe geçerse, bu durumun etanol imalatı için şeker talebini artıracağı tahmin ediyoruz. Şeker, 2024’te de gıda güvenliğindeki önemli yerini koruyacaktır.”

“ÜRETİM ARTIŞINDAN MEMNUNUZ”
“Dünyanın en büyük şeker pancarı üreticilerinden Türkiye’de bu yıl iyi bir rekolte ortaya çıktığını belirten Kadoğlu, durumu şöyle değerlendirdi: “Çiftçimiz ürettiği ürünün değer gördüğünü hissettiğinde, ertesi yıl o ürüne daha bir istekle sarılıyor. Şeker Dairesi Başkanlığımız başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlığımız bu konuda çiftçimize yol gösterici oluyor. Güneydoğu Anadolu bölgesi yerel tatlıları kadar, bisküvi-pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de bilinen bir bölge. En temel ham maddelerimizden birindeki üretim artışından memnunuz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir