Connect with us

Kültür - Sanat

DOĞANIN SESİNİ BESTELEDİ…

Chopin Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci seçilen genç piyanist İlyun Bürkev, Arter’de Melih Fereli küratörlüğündeki Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) adlı sergiden aldığı ilhamla The Wind adlı eseri besteledi. Bürkev, ilk kez 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ithafen yayınlanacak parçasını çevre konularında farkındalık oluşturmak amacıyla bestelediğini söyledi.

The Wind’ı; on yılı aşkın süredir Vehbi Koç Vakfı’na bağlı faaliyet gösteren Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda kayıt atına alan 12 yaşındaki dahi piyanist İlyun Bürkev, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

İlyun Bürkev-Piyanist

İlyun Bürkev-Piyanist

“MÜZİK, DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR”
Bürkev, müziğin “dünyayı değiştireceğini ifade etti: “Daha iyi bir gelecek için bestelediğim The Wind adlı eserimin bir duyarlılık ve birleştiricilik projesi haline dönüşmesini sağlayan müzik ve sanatla iç içe geçmiş bu projenin parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bestemi, müziğin sevgi dolu rüzgârıyla zorluklardan kolaylıklara, umutsuzluktan umuda, benlikten bizliğe, karanlıklardan ışığa ve her zaman iyiliğe doğru ulaşmasını hissederek çaldım ve besteledim. Bu güzel projemizin dünyada bir farkındalık yaratmasını diliyorum. Müzik dünyayı değiştirir çünkü insanları iyileştirir ve iyilikte birleştirir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir