Connect with us

Dünya Gündemi

“KALKINMA, İNSANİ GELİŞİM VE DAHA ADİL TOPLUM İÇİN…”

-Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, küresel liderleri arasında yer aldığı HeForShe hareketinin zirvesinde “Önümüzdeki 5 yıl boyunca, kadınlar ve kız çocuklarının inovasyon ve teknolojinin geleceğini şekillendirmede eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamak için çalışacağız.” dedi.

-UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova ise dünya genelinde 36 HeForShe Etki Şampiyonu’ndan biri olduğunu belirttiği Koç Holding’in milyonlarca destekçiyi harekete geçirdiğini söyledi: “UN Women olarak, Koç Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için verdiği emekten ve bu alanda Türkiye’de öncü konumda olmasından mutluluk duyuyoruz.”

 

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda faaliyet gösteren HeForShe hareketinin önceki gün gerçekleşen çevrimiçi zirvesinde devlet başkanları, özel sektör temsilcileri ve dünyanın önde gelen akademisyenlerini bir araya geldi. 5 yıllık süreçte hayata geçirilen projelerin değerlendirildiği zirvede, ayrıca hareketi Nesiller Boyu Eşitlik girişiminin (Generation Equality) bir parçası kimliğiyle bir sonraki seviyeye taşımak için atılacak adımlar irdelendi.

Ömer M. Koç- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

“KADIN VE KIZ ÇOCUKLARINA FIRSAT EŞİTLİĞİ”
HeForShe hareketinin küresel liderlerinden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, zirvede toplumsal cinsiyet eşitliğinin “ülkelerin kalkınması, insani gelişmenin sağlanması ve daha adil toplumların oluşmasındaki” en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Koç, video mesajında şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz 5 yıl boyunca HeForShe hareketi, özel sektörü, üniversiteleri ve hükümetleri kayda değer bir başarıyla harekete geçirdi. Ortaya konan çok paydaşlı iş birliği sayesinde küresel ölçekte birçok somut çözümün hayata geçmesi sağlandı. Koç Holding olarak bu süreçteki tecrübelerimiz ışığında, geleneksel kalıp yargıları ortadan kaldırmanın yanı sıra çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik etme konusunda özel sektörün önemli bir rol üstlendiğini ortaya koyduk. Artık kazanımlarımızı derinleştirmenin vakti geldi. Teknoloji ve İnovasyon Eylem Grubu Özel Sektör Liderleri arasında yer aldığımız için heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca, kadınlar ve kız çocuklarının inovasyon ve teknolojinin geleceğini şekillendirmede eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamak için çalışacağız.”

Asya Varbanova- UN Women Türkiye Ülke Direktörü

“DÜNYADAKİ 36 HEFORSHE ETKİ ŞAMPİYONUNDAN BİRİ”
Koç Holding’in HeForShe hareketi kapsamındaki çalışmalarını değerlendiren UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, “UN Women olarak, Koç Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için verdiği emekten ve bu alanda Türkiye’de öncü konumda olmasından mutluluk duyduklarını” kaydetti.

Varbanova şöyle konuştu: “Son beş yılda dünya genelindeki 36 HeForShe Etki Şampiyonu’ndan biri olarak Koç Holding milyonlarca destekçiyi harekete geçirmekte, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı iş ortamlarını güçlendirmekte ve Tüpraş’ın desteğiyle Fenerbahçe Spor Kulübü – HeForShe iş birliği ile sporun değişimde önemli bir yapıtaşı olduğunu göstermekte somut sonuçlara ulaşmıştır. UN Women olarak eşitliğe giden bu yolun küresel ve çok paydaşlı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Teknoloji ve İnovasyon Eylem Grubu ile nasıl güçleneceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Koç Holding bu Eylem Grubu’nun toplumsal cinsiyete dayalı sayısal uçurum ile ilgili harekete geçmek üzere taahhütlerde bulunan, dijital ortamda cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılıkla mücadele eden ve teknoloji ve girişimcilik alanında kadın ve kız çocukların temsilini artırmak üzere çalışan liderlerinden oluşan gruptadır.”

Özel sektör temsilcileri ve dünyanın önde gelen akademisyenlerini bir araya geldiği HeForShe zirvesinde 5 yıllık süreçte hayata geçirilen projeler değerlendirildi. Ayrıca hareketi Nesiller Boyu Eşitlik girişiminin (Generation Equality) bir parçası kimliğiyle bir sonraki seviyeye taşımak için atılacak adımlar irdelendi.

 

İLETİŞİMDE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KILAVUZU
Koç Topluluğu’nun “İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kılavuzu”, HeForShe’nin “İyi Uygulamalar” listesinde yer buldu. Kılavuz, “reklamlarda ve iletişimdeki dilin cinsiyet filtresi kullanılarak dönüştürmesine ilişkin bir metodoloji ortaya koyuyor.

Kılavuzun özel sektör paydaşları arasında yaygınlaştırılması hedefiyle TÜSİAD ile iş birliği yapan Koç Topluluğu’nca organize edilen “İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyelerine” bünyesindeki şirketlerden 100’ü aşkın pazarlama ve iletişim uzmanının yanı sıra 30’dan fazla reklam, PR (Halkla İlişkiler) ve sosyal medya ajansı katıldı.

SON 5 YILDA ÖNE ÇIKAN ÇALIŞMALAR
Koç Topluluğu’nun son 5 yılda öne çıkan toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları:
-30 şirketi “Kadının Güçlenmesi İlkeleri”ni (WEPs) imzalayarak toplumsal cinsiyet eşitliğine kurumsal desteklerini beyan etti.
-Çalışanları, bayileri ve tedarikçileri de dâhil toplam 100 bin kişi Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi iş birliğiyle toplumsal cinsiyet eşitliği atölye çalışmalarına katıldı.
-Eş zamanlı olarak, tüm şirketlerinin insan kaynakları süreçleri gözden geçirildi. Her şirket, Koç Holding tarafından çerçevesi çizilen vizyon doğrultusunda kendi etki alanlarında en büyük farkı oluşturabilecekleri kapsamlı projeler hayata geçirdi.
-Tüpraş kadınların ve kız çocuklarının spora katılması, spordaki temsiliyetlerinin artması için 3 yıldır Fenerbahçe Spor Kulübü ile HeForShe’ye destek oluyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir