Connect with us

Finans & Ekonomi

ARÇELİK WHIRLPOOL’UN MANİSA’DAKİ TESİSİNİ SATIN ALDI

Arçelik, ABD merkezli Whirlpool’un Türkiye’deki üretimlerini gerçekleştiren Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi 78.3 milyon Euro’ya satın aldı. Satın alma sözleşmesi kapsamında Arçelik; 3 yıl boyunca bu tesislerden Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat gerçekleştirecek.

Arçelik’in yaptığı anlaşma; Whirlpool’un Manisa’da yıllık toplam 1,3 milyon soğutucu ve 1,4 milyon çamaşır makinesi kapasiteli üretim tesisleri ve depolama alanını kapsıyor. Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Manisa’nın lojistik, ihracat olanakları ve geniş yardımcı sanayi ekosistemi sayesinde global pazarlara kolay ulaştığını söyledi.

Hakan Bulgurlu-Arçelik CEO’su

Hakan Bulgurlu-Arçelik CEO’su

“DIŞA BAĞLI KALMADAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYE ODAKLANDIK”
Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik’in dış ülkelere bağlı kalmadan teknoloji geliştirmeye odaklandığını dile getirdi: “Sekiz ülkede 22 üretim tesisi ve 12 markasıyla 145’ten fazla ülkede operasyonu bulunan şirketimiz, Avrupa beyaz eşya pazarının önemli oyuncularından biri konumunda. Son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz 6,8 milyar lira yatırımla, dışa bağımlı kalmadan teknoloji geliştirmeye, yetkinliklerimizi artırmaya odaklanıyoruz. Whirlpool hamlemiz de stratejik büyüme vizyonumuzun önemli bir adımı oldu.”

“ÜRÜN VE DEPOLAMA ALANINI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”
Sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde tüm tesislerde sorumlu üretimi destekleyecek ürün ve teknoloji geliştirmek istediklerini ifade eden Bulgurlu: “Manisa’daki tesisin mevcut kaynaklarını korumayı ve büyüme odaklı geliştirme hedefimiz kapsamında üretim teknolojilerimizi ve iyi uygulamalarımızı bu tesise taşımayı hedefliyoruz. Yapacağımız fizibilite çalışmaları sonrasında üretim tesisi ve depolama alanının daha efektif ve büyüme odaklı kullanılması için yol haritasını belirleyeceğiz.” dedi.

İSTİHDAM ARTACAK
Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 134 bin metrekare kapalı; toplam 245 bin metrekarelik alana kurulu üretim tesislerinde soğutucu ve çamaşır makinesi üretimi gerçekleşiyor. Yıllık 2,7 milyon üretim kapasitesine sahip çamaşır makinesi ve soğutucu fabrikalarından 3 yıl boyunca Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat yapılacak. Satın almadan sonra Arçelik’in yurtiçinde üretim tesisi sayısı 10’a yükselirken, istihdamı da 1000 kişi artacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir