Connect with us

Finans & Ekonomi

İHRACATÇILAR, TCMB’NIN REESKONT KARARINDAN MEMNUN

Reeskont kredilerindeki 5 kat artışın üretime ve ihracatın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını ifade eden EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Biz ihracatçılar ülkemizin dövize ne denli ihtiyaç duyduğunun farkındayız bu ihtiyacı karşılamak için yoğun bir mesai veriyoruz. Benzer bir performansı da kamudan bekliyoruz. 2023 yılı sonu için yüzde 58 enflasyon hedefinin tutturulabilmesi için, sadece vatandaşın tasarruf yapması yetmez, tasarrufa kamunun da katılması gerekir.” dedi. 

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçıların finansmana erişimdeki sorunlarını gidermek için reeskont kredilerini 5 kat artırma yönündeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kararının, Bankanın Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “daha önceki başkan tarafından duyurulan yüzde 22,3 oranını revize ederek” yüzde 58 olarak açıkladığı 2023 yılı sonu enflasyon hedefinin tutturulmasında pozitif rol oynayacağını söyledi.

Jak Eskinazi- Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı

“ÜLKEMİZİN DÖVİZE NE DENLİ İHTİYAÇ DUYDUĞUNUN FARKINDAYIZ”
“Evdeki hesap çarşıya uymadı. Temmuz ayındaki enflasyon rakamı tüm zamanların aylık bazda en yüksek enflasyon rakamlarından birisi olacak gibi görünüyor. Asgari ücret, memur ve emeklilere yapılan ücret artışları ve iğneden ipliğe her ürüne gelen zamlar enflasyonun hararetini artıracak.” diyen Eskinazi, şunları dile getirdi: “Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için parasal sıkılaştırma politikalarında üreten ve ihraç eden sektörleri istisna tutmasını doğru bir adım olarak nitelendiriyoruz. Reeskont kredilerindeki 5 kat artış üretimi ve ihracatın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Biz ihracatçılar ülkemizin dövize ne denli ihtiyaç duyduğunun farkındayız bu ihtiyacı karşılamak için yoğun bir mesai veriyoruz. Benzer bir performansı da kamudan bekliyoruz. 2023 yılı sonu için yüzde 58 enflasyon hedefinin tutturulabilmesi için, sadece vatandaşın tasarruf yapması yetmez, tasarrufa kamunun da katılması gerekir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir