Connect with us

Spor

ESKİŞEHİR’DEKİ EVOFONE ESOK RALLY’DE 82 ARAÇ YARIŞTI…

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü’nün düzenlediği “Evofone ESOK Rally” 23-25 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlendi. 335,17 km uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta gerçekleşen rallide, “BC Vision Motorsport” adına Skoda Fabia R5’le yarışan Buğra Banaz-Gürkal Menderes ekibi birinci oldu. 

82 araç ve 164 sporcunun katıldığı Evofone ESOK Rally’de FIA Avrupa Ralli Kupası haricinde, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası‘na da puan verildi.

Genel klasman ikincisi Burak Çukurova-Vedat Bostancı

İKİNCİ DE BC MOTORSPORT’TAN
Genel klasman ikinciliğini BC Vision Motorsport takımından Skoda Fabia R5 ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R5 ile Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi üçüncü oldu. Yarış sonunda takımlar birinciliğini BC Vision Motorsport, markalar birinciliğini ise Castrol Ford Team Türkiye kazandı.

Kadın Pilotlar birincisi Şule Berkcan ve Kadın Co-Pilotlar birincisi Asena Sancaklı

KADIN PİLOTLAR BİRİNCİSİ ŞULE BERKCAN
Sınıf 4 ve İki Çeker klasmanında Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Onur Arslan, Sınıf N’de GP Garage My Team’den Cem Alakoç-Emir Şahin ve Sınıf 5’te de Clio Rally Trophy Turkey’de mücadele eden Çağlayan Çelik-Ufuk Uluocak birincilikleri paylaştı. Genç Pilotlar birincisi Ali Türkkan olurken; Kadın Pilotlar birinciliğine Şule Berkcan ve Kadın Co-Pilotlar birinciliğine Asena Sancaklı adını yazdırdı.

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık “Historic” klasmanında Parkur Racing’den Üstün Üstünkaya-Kerim Tar

AÇIK HISTORIC KLASMANINDA ZAFER ÜSTÜN ÜSTÜKAYA VE KERİM TAR’IN
35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Historic klasmanında Parkur Racing’den Üstün Üstünkaya-Kerim Tar zafere ulaştı. Kemal Gamgam-Orkun Demir’in ikinciliği elde ettiği bu kategoride, Gerçek Sunman-Bahar Sunman çifti üçüncü ve Kategori 1 birincisi oldu.

Şevki Gökerman Ralli Kupası genel klasman ve kategori 2 birincileri Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç

ŞEVKİ GÖKERMAN RALLİ KUPASI’NDA OKAN TANRIVERDİ VE SEVİLAY GENÇ İMZASI
Şevki Gökerman Ralli Kupası ise Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç’in genel klasman ve Kategori 2 birinciliği, Emrah Ali Başo-Yasin Tomurcuk’un genel klasman ikinciliği ve Kategori 2 birinciliği, Serdar Yalçın-Koray Akgün’ün üçüncülüğüyle sona erdi. Kategori 1’de Sedat Bostancı – Mertcan Yurt ve Kategori 4’te Ayhan Germirli – Mustafa Nazik ilk sırayı kazanan sporcular oldular.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir