Connect with us

Otomobil

ELEKTRİKLİ BİNEK OTOMOBİL DÜNYA KUPASI 2022’DE TÜRKİYE’DE…

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği yepyeni bir uluslararası motor sporları organizasyonu PURE-ETCR’nin (Elektrikli Binek Otomobil Dünya Kupası) bir ayağı, 2022 yılında Türkiye’de gerçekleşecek. 2021’de ilki düzenlenen yarışma, FIA ve Discovery Sports Events arasındaki anlaşmayla 2022’den itibaren dünya kupası niteliğine kavuşmuştu.

Geleceğin en önemli uluslararası motor sporları organizasyonlarından biri gözüyle bakılan PURE-ETCR’ye (Elektrikli Binek Otomobil Dünya Kupası) 2022 yılında Türkiye’de ev sahipliği yapacak.

MOTOR SPORLARINA YENİ BİR HEYECAN…
Özel hazırlanmış tamamen elektrikli spor otomobillerin yarıştığı PURE-ETCR, otomotiv sektörünün geçirdiği elektrikli dönüşüm sürecinde motor sporlarına ayrı bir heyecan katıyor. Discovery Sports Events’in global promotörlüğündeki organizasyonda, son teknoloji elektrikli otomobillerinin yarış versiyonları üst düzey rekabet ortamında boy ölçüşecek. Etkinliğin önümüzdeki yıllarda “birçok markanın ve ülkenin katılacağı sürekli büyüyen bir uluslararası motor sporları organizasyonuna” dönüşeceği öngörülüyor.

“SON DERECE VİZYONER BİR ORGANİZASYON”
PURE-ETCR’nin Türkiye’ye gelmesini sağlayan Emso Sportif’in CEO’su Mert Güçlüer, etkinliği “heyecanın tavan yaptığı bir mücadeleyi sürdürülebilirlik uygulamalarıyla buluşturan son derece vizyoner bir organizasyon” diye tanımlıyor

Mert Güçlüer-Emso Sportif’in CEO’su

127 ÜLKEDE CANLI YAYINLANIYOR
Yarışmanın “elektromobiliteyi teşvik etme, çevreyi koruma ve sürdürülebilirliği yaygınlaştırma gibi birçok misyonu” bulunduğunu kaydeden Güçlüer, “PURE-ETCR’de üreticilerin pazarla buluşturduğu yol otomobillerinin yarış versiyonlarının yer alması ise motor sporlarına ilgi duyanlar için heyecanı artırıyor. Geçtiğimiz yıl 5 farklı ülkede düzenlenen PURE-ETCR, 127 ülkeden canlı olarak yayınlanıyor. Yarışların 2,7 milyar haneye ulaşma potansiyeli bulunuyor. Böylesine büyük potansiyeli olan ve önemli mesajlar veren bir organizasyonun 2022’de Türkiye’de gerçekleşecek olmasını çok değerli buluyoruz.” diyor.

Güçlüer, önümüzdeki yıl Türkiye’deki motor sporları meraklılarını “bambaşka bir deneyim ve oldukça heyecan verici bir müsabakanın beklediğini” söylüyor.

Bir ETCR otomobili, 65 kWh batarya kapasitesiyle 500 kW güce yani 680 HP’ye ulaşabiliyor. Ortadan motorlu ve arkadan itişli olan bu otomobiller 3,2 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

ARAÇLAR ORTADAN MOTORLU VE ARKADAN İTİŞLİ..
2021’deki ilk PURE-ETCR’deki yarışlar İtalya, Belçika, İspanya, Danimarka ve Fransa’da gerçekleşti. Alfa Romeo, Cupra ve Hyundai’nin yeni nesil tamamen elektrikli otomobilleriyle yer aldığı organizasyonda; 3 farklı takım, 6 ETCR yarış otomobili ve 12 takım pilotu kıyasıya mücadele etti. Bir ETCR otomobili, 65 kWh batarya kapasitesiyle 500 kW güce yani 680 HP’ye ulaşabiliyor. Ortadan motorlu ve arkadan itişli olan bu otomobiller 3,2 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir