Connect with us

Eğitim

İTÜ, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Dünya genelinde yükseköğretim derecelendirmeleri yapan Times Higher Education (THE), küresel üniversitelerin “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı” uygulama düzeyini ölçtü. Uluslararası klasmanda ciddi yükselişe imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye’de zirvede yer aldı.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında dünya 24’üncüsü ve Türkiye 1’incisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), “Nitelikli Eğitim” başlığındaysa dünya genelinde 48, Türkiye’de ise 2’nci.

Doç. Dr. Hale Özgün-İTÜ Öğretim Üyesi ve Uluslararası Derecelendirme Komisyonu Başkanı

Doç. Dr. Hale Özgün-İTÜ Öğretim Üyesi ve Uluslararası Derecelendirme Komisyonu Başkanı

“ÜNİVERSİTELER İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE”
İTÜ Öğretim Üyesi ve Uluslararası Derecelendirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hale Özgün, “THE 2021 Etki Sıralamasının”  üniversitelerin Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı gerçekleştirmedeki başarılarını değerlendiren önemli bir gösterge olduğunun altını çizdi.

İTÜ’nün THE Impact Rankings sıralamalarına bu yıl bütün başlıkları kapsayan 17 farklı alanda başvurduğunu belirten Özgün, “Başvurduğumuz tüm alanlar için ilgili kanıtlarımızın da sunulduğu değerlendirme süreci sonunda, dünya sıralamalarında toplam altı alanda ilk 101-200 aralığında yer alırken, bir alanda 24. ve yine diğer bir alanda da 48’inc olduk.” bilgisini aktardı.

“BAŞARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
“Nitelikli Eğitim” ve “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlıklarında dünya sıralamalarında ilk 50 ve ilk 25’te bulunduklarını ifade eden Özgün, “Üniversitemizin elde ettiği bu başarının, ilerleyen yıllarda artan bir ivmeyle devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

1200 CİVARI ÜNİVERSİTE DEĞERLENDİRİLDİ
İTÜ; 1200 civarında üniversitenin değerlendirmeye alındığı listede, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 9’uncusu “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında dünyada 24’üncü Türkiye’de 1’inci oldu. 4’üncü Amaç “Nitelikli Eğitim” derecelendirmesinde dünyada 48, Türkiye’de de 2’nci sırada yer aldı.  7’nci Amaç “Erişilebilir ve Temiz Enerji” ile 17’nci Amaç “Amaçlar İçin Ortaklıklar” başlıklarında da ilerleme kaydetti.

GENEL ORTALAMDA DA CİDDİ İLERLEME KAYDETTİ
İTÜ’nün “THE” etki sıralamasındaki genel ortalaması geçtiğimiz yıl 601+ düzeyindeyken, bu yıl 101-200 bandına sıçradı.  “Nitelikli Eğitim” ile “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” alanlarında büyük başarı ortaya koyan İTÜ; 6 alanda 101-200, tüm amaçlarda da ilk 200’e adını yazdırdı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir