Connect with us

Spor

EKER YELKEN TAKIMI J/70 DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA HAZIRLANIYOR…

Türk yelkenciliğinin gelişimini destekleyen firmalardan Eker Süt Ürünleri, uluslararası bir yarışta Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde 7-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek “J/70 Dünya Şampiyonası’na” katılacak Eker Yelken Takımı’nın ilk Türk kadın dümencisi Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel olacak.

California Yacht Club’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek J/70 Dünya Şampiyonası’nda; Nevra Eker Güryel, Dora Arıbaş, Kerem Özkan ve Burak Baran’dan oluşan Eker Kaymak Takımı, “Corinthian” sınıfında kürsü gören ilk Türk takımı olma hedefiyle yarışacak.

Nevra Eker Güryel-Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı

Nevra Eker Güryel-Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı

“YELKENDE ÖĞRENMENİN SONU YOK”
İlk kez uluslararası yarışa çıkacağı için heyecanlı olduğunu belirten Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel, yelken sporunda öğrenmenin sürekli devam ettiğini söyledi: “Yelken sporunda öğrenmenin sonu yok, bu yarışın da benim için çok iyi bir tecrübe olacağını düşünüyorum. One design’da, J / 70’te yarışmanın keyfi bambaşka. Bu sınıftaki teknelerin kontrolü çok kolay, fiyatı makul, ekip ihtiyacı küçük, uluslararası birçok turnuvaya katılma imkanı da var. J / 70’te yarışan tekne sayısının büyümesinin hem ileri yaşlarda yelken sporuna ve yarışmaya devam edebilmesine, hem de genç yelkencilerin de gelişebilmesine iyi bir fırsat yaratacağına inanıyorum.”

“HEDEFİMİZ İLK ÜÇ”
Corinthian sınıfında ilk üçe girmek istediklerini dile getiren takım koçu Burak Zengin, “Eker Yelken Takımımız, yeni yıldızı Nevra Eker Güryel’in liderliğinde, bir ilke imza atmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek. Organizasyon kapsamında toplam 10 yarış yapılacak ve on yarış sonunda dereceler belirlenecek. Corinthian sınıfında ilk üçe girerek bu şampiyonada kürsü gören ilk Türk takımı olmayı istiyoruz.” dedi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir