Connect with us

Kültür - Sanat

BARIŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI’NDAN 23 NİSAN KONSERİ…

Kısıtlı maddi imkana sahip çocukları müzikle buluşturan Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği’nin kurduğu “Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. Youtube ve Zoom üzerinden yayınlanacak konserde 30 çocuk seçilen unutulmaz eserleri seslendirecek.

Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği’nin “Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği” ile organize ettiği konserin orkestra şefliğini Meltem Bütün Koç üstelenecek. 21 Nisan 2021 saat 15.00 ile 15.30 arasında Zoom ve Youtube üzerinde eş zamanlı gerçekleştirilecek konserin repertuarında; “23 Nisan El Ele Verelim”, “10. Yıl Marşı”, “İzmir Marşı”, “Gençlik Marşı” ve “Eine kleine Nachtmusik” eserleri yer alacak.

Gülfem Yorgancılar Perçin-Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Gülfem Yorgancılar Perçin-Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“BİR ÇOCUK GELİŞİR DÜNYA DEĞİŞİR”
Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin “Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” mottosuyla hareket ettiklerini söyledi: “Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” düşüncesinden hareketle, sanatı, yetenekli çocuklarla buluşturuyoruz. Kurdukları düşlerle sınır tanımayan, düşünceleriyle çağdaş ve başarma tutkularıyla her zaman ilham veren başarılı çocuklarımızın sanat yolculuğuna rehberlik ettiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

“ÇOK SAYIDA ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”
2017’de 45 çocuk ile başlayan organizasyonda bugün 100 çocuğa ulaştıklarını hatırlatan Perçin, “Amacımız mümkün olduğu kadar çok sayıda çocuğun yeteneklerini ortaya çıkararak topluma kazandırmak. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınına rağmen derslerimize hiç ara vermedik, online olarak barışın sesini evrensel dil olan müzik ile duyurmaya devam ettik. Orkestramız, duayen sanatçıların, sanatseverler ve gönüllülerin desteğiyle her yıl daha da büyüyerek, tüm dünyada hayranlık uyandıran bir kültürel oluşum haline geldi. Bundan dolayıdır ki, orkestramıza hayat ve emek veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

21 Nisan 2021’de yayınlanacak konseri izlemek için: https://www.youtube.com/c/Yorglass

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir