Connect with us

Gündem

OYAK RENAULT VE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN İŞ BİRLİĞİ…

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) iş birliğiyle “dijital dönüşüm” ve “genç yetenek” programları hayata geçirecek.  Proje kapsamında, BAU Teknoloji Transfer Ofisi’ne (TTO) bağlı genç girişimciler, Oyak Renault inovasyon laboratuvarı ve yazılım geliştirme topluluğuna dahil olabilecek.

Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun’un ev sahipliğindeki imza törenine BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura katıldı. Toplantıda genç yeteneklere yönelik gerçekleştirilecek programlar, dijital dönüşüm konuları ve iş birliği fırsatları da konuşuldu.

CO-OP İŞ BİRLİĞİ NİYET PROTOKOLÜ DE İMZALANDI
Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Bahçeşehir Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı ve gençlerin iş hayatındaki veriminin artırılmasının hedeflendiği “CO-OP İş Birliği” Niyet Protokolü de imzalandı. Bu protokol kapsamında gelecek dönemde “üniversite stajı”, “tersine mentörlük”, “markalı dersler”, “tanıtım seminerleri” gibi genç yetenek programlarında iş birliği yapılacak.

 Dr. Antoine Aoun-Oyak Renault Genel Müdürü

Dr. Antoine Aoun-Oyak Renault Genel Müdürü

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK TEKNOLOJİLERE ZEMİN HAZIRLAYACAĞIZ”
Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun, imza törenindeki konuşmasında anlaşmayla katma değeri yüksek teknolojilere zemin hazırlamayı amaçladıklarını söyledi: “Dijitalleşme ve inovasyon çalışmalarına her alanda hız veren Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olarak gençleri desteklemeye, onların heyecanlarını Oyak Renault ailesinin bilgi birikimi ve Ar-Ge konusundaki deneyimiyle birleştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Bahçeşehir Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliği bizim için büyük önem arz ediyor. Umarım bugün önemli bir adımını attığımız bu iş birliğiyle, sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı insan gücünün arttırılmasına katkı sağlamanın yanı sıra katma değeri yüksek teknolojilerin oluşturulması için de önemli bir zemin hazırlamış olacağız.”

 

 

Prof. Dr. Şirin Karadeniz-Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Şirin Karadeniz-Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”
Girişimcilik ekosistemine en çok katkı sağlayan yüksek öğretim kurumlarından biri olduklarını kaydeden Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise şunları dile getirdi: “Otomotiv sektöründe öncü şirketlerden Oyak Renault’la daha donanımlı, yenilikleri yakından takip eden ve girişimci yeni nesiller yetiştirme noktasında yapmış olduğumuz iş birliğine büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz, hem CO-OP eğitim modeli hem de Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemizin girişimcilik ekosistemine en çok katkı sağlayan ilk 10 üniversitesinden biri. Bu kapsamda, Oyak Renault iş birliği çerçevesinde de Ar-Ge projeleri, CO-OP (Markalı dersler, staj, kariyer etkinlikleri, tersine mentorluk) ve girişimcilik alanında birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu anlamda ilk çalışmamız, Oyak Renault üst yönetimiyle uygulanacak olan CO-OP tersine mentörlük sistemimizdir.”

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
İş birliğinin diğer önemli parçasını “Ar-Ge projeleri” ile “girişimcilik programlarının” oluşturduğunu belirten Karadeniz, “Oyak Renault ile birlikte, interdisipliner çalışmalarımızı arttırarak Üniversite-Sanayi iş birliği yaklaşımı çerçevesinde sürdürülebilir akıllı hareketlilik (smart mobility) başlıkları altında girişimcilik programları yürüterek, ekosisteme pazar entegrasyonu kuvvetli girişimciler ile katkı sağlayacağız. Bu kapsamda, üniversitemiz ile Renault’un ‘Renaulution’ adını verdiği 5 yıllık strateji planları için insan kaynağı ve yetenek kazanımı konusunda da ortak çalışma alanları oluşturacağız.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir