Connect with us

Türkiye Gündemi

GİRİŞİMCİLERE ÖZEL BANKA ŞUBESİ…

Türkiye İş Bankası, Levent’teki İş Kuleleri’nde girişimcilere özel İstanbul Girişimcilik Şubesi’ni hayata geçirdi. Özelleştirilmiş hizmet modeliyle geleneksel banka şubelerinden ayrılan şube; teknoloji tabanlı yeni nesil girişimler, yatırım fonları, melek yatırımcılar ve ekosistemin diğer paydaşlara ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul Girişimcilik Şubesi; teknoloji tabanlı girişimlerle birebir ilgilenerek, ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetler sunacak. Bankacılık ürün ve hizmetleriyle sınırlandırılmayacak şubede; muhasebe ve finans yönetimi, yatırım süreçleri, insan kaynakları ve hukuki konularda iş birliği imkânlarının yanı sıra girişimcilik ekosistemine yönelik network desteği de verilecek.

Hakan Aran-İş Bankası Genel Müdürü

Hakan Aran-İş Bankası Genel Müdürü

“ÜLKENİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLIYORUZ”
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “girişimcilerin desteklenmesiyle ülkenin büyümesine doğrudan katkı sağlandığını” ifade etti: “Girişimcilerin desteklenmesiyle aslında ülke büyümesini desteklemiş oluyoruz. Geleneksel bir sermayeye göre girişim sermayesine ayrılan tutarın büyümeye katkısı yaklaşık 10 kat daha fazla. Biz de ülkemizin iktisadi kalkınmasında finansör rolü üstlenmenin yanında girişim hızlandırma programlarından fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarımda girişimciliğe kadar ekosistemin tüm kesimlerine dokunuyoruz.”

“30 MEZUN GİRİŞİMCİ 7,2 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI”
Bankanın girişimcilik faaliyetlerine “2015 yılında Silikon Vadisi’ni ziyaret etmeleriyle başladığını” hatırlatan Aran, 6 yıldan bu yana süren çalışmaları şöyle özetledi: “Ziyaretimiz süresince oradaki girişimleri dünya ölçeğinde başarılı kılan özellikleri, keşfetmeye, görmeye ve anlamaya çalıştık. Bunu ülkemize getirip tekrarlamaya, kopyalamaya özen gösterdik ve inanıyoruz ki son 5-6 yıllık süre içinde önemli mesafe kat ettik. Türkiye’ye geldiğimizde ilk etapta Workup Hızlandırma Programı’nı başlattık. Bu sayede 13 bin girişimci adayımızın başvurusunu değerlendirebildik. Ekim ayındaki 8. dönem mezunlarımızla birlikte toplamda 81 girişimimizi bu programdan mezun ettik. Bankamız 5 girişime 3,13 milyon dolarlık yatırım yaparken toplam mezunlarımız arasında da 30 girişimimiz 7,2 milyon dolar yatırım aldı. Bu programı, Silikon Vadisi ve Çin’de açtığımız İnovasyon Merkezleri, girişimcileri desteklemek için kurduğumuz Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş ve onun altındaki fonlar, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Arya Kadın Yatırım Platformu ile olan ortaklıklarımız, sosyal girişimcilik konusunda Koç Üniversitesi’nin KWorks programıyla olan iş birliğimiz, kurum içi girişimcilik konusunu canlandırmak ve teşvik etmek için kurduğumuz Softtech Ventures takip etti.”

Türkiye İş Bankası'nın Levent’teki İş Kuleleri’ndeki "İstanbul Girişimcilik Ofisi"

                       Türkiye İş Bankası’nın Levent İş Kuleleri’ndeki “İstanbul Girişimcilik Ofisi”

“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN OLGUNLAŞMASINI İSTİYORUZ”
İstanbul Girişimcilik Şubesi’yle; “girişimcilik ekosisteminin olgunlaşmasını” ve “ülkemizdeki girişimcilik kültürünün doğru bir şekilde gelişmesini” hedeflediklerini vurgulayan Aran, “Girişimcilerimizin burada kendilerini evlerinde, ofislerinde gibi hissetmeleri, onları anlayan destekleyen, teşvik eden bir bankanın olduğunu bilmeleri, toplantılarını bu mekanda yapabilmeleri ve tüm finansman ihtiyaçlarını şubeden karşılayabilmeleri çok önemli. Tüm girişimcilere kapımız açık.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir