Connect with us

Finans & Ekonomi

FORD’DAN MÜŞTERİLERİNE GOOGLE KONFORU…

Ford; müşterilerine en ileri seviyede mobilite hizmetleri sunmak ve dönüşüm planını hızlandırmak için Google’la 6 yıllık iş birliği anlaşmasına vardı. Otomotiv devi; Google’ın veri, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) alanlarındaki uzmanlığından yararlanmayı kararlaştırdı. Bulut teknolojisinde Google Cloud’u kullanacak.

 

 

2023 yılından itibaren tüm Ford ve Lincoln modellerinde entegre Google uygulamaları ve hizmetleri Android tarafından gerçekleştirilecek. İki şirket, tamamen veriye dayalı çözümleri artıracak ‘Team Upshift’ adında yeni bir ortak çalışma grubu da kuracak.

Jim Farley-Ford Başkanı ve CEO’su

“BAĞLANABİLİRLİK VE OTONOM SÜRÜŞTE TARİHİN EN ÖNEMLİ DÖNÜŞÜMÜ”
Ford Başkanı ve CEO’su Jim Farley, Google’la inovasyon alanında yaptıkları iş birliğine ilişkin şunları söyledi: “Ford, elektrifikasyon stratejisi kapsamında, bağlanabilirlik ve otonom sürüş konusunda tarihin en önemli dönüşümüne öncülük ederken, Google bir araya gelerek, kullanıcılarına benzersiz bir deneyimi sunacak ve işimizi modernize edecek bir inovasyon gücünü de oluşturuyor.”

 

 

Sundar Pichai-Google ve Alphabet CEO’su

“YOLDA GÜVEN İÇİNDE VE BAĞLANTIDA OLUNMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai ise Ford’un “yaklaşık 120 yıldır ilk montaj hattından en güncel sürüş destek teknolojilerine kadar otomotiv endüstrisine yenilikçi çözümleriyle yön verdiğini” ifade ederek, “Ford’un dönüşümünü hızlandırmak ve insanların yolda güven içinde ve bağlantıda olmasını sağlayan otomotiv teknolojileri sunmak için Google’ın gelişmiş yapay zeka, veri analizi, bilgi işlem ve bulut platformlarını sunmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

 

GOOGLE CLOUD, 2021 SONUNA DOĞRU FORD ARAÇLARINDA
Google, 2021 yılı sonlarında Ford’un bulut sağlayıcısı olacak. Dijital dönüşümünü hızlandırmak, operasyonlarını modernleştirmek ve “güvenilir ve emniyetli bulutla bağlantılı araç teknolojilerini güçlendirmek” isteyen Ford; Google Cloud’un yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) ve veri analizi teknolojilerinden yararlanacak.

Ford, Google Cloud platformuyla şunları hayata geçirmeyi planlıyor:
-Yenilikçi teknoloji ve kişiselleştirilmiş hizmetlerle müşteri deneyimlerini daha da iyileştirilmesi.
-Personel eğitimi ve daha güvenilir tesis ekipmanı performansı için Vision AI (Yeni Nesil Görsel Tanıma) araştırmaları da dahil “ürün geliştirme, üretim ve tedarik zinciri yönetimi” modernizasyonunun hızlandırması.
-Müşterilere “bakım veya takas önerilerilmesi” gibi gerçek zamanlı bildirimlerle sonuçlanan veriye dayalı iş modellerinin uygulanması.

GOOGLE’UN DİJİTAL DENEYİMLERİ 2023’TEN İTİBAREN KULLANILACAK
Ford ve Lincoln müşterileri 2023 yılından itibaren “Android işletim sistemi üzerine inşa edilen dijital deneyimlerden” ve “küresel harita ve ses teknolojisini içeren entegre Google uygulamaları ve hizmetlerinden” faydalanacak.

Sürücüler, Google Asistan yardımıyla gözlerini yoldan ve elleri direksiyondan ayırmak zorunda kalmadan işlerini ses komutlarıyla halledebilecek. Google Haritalar’ın vereceği “gerçek zamanlı trafik bilgisi, otomatik yeniden rota belirleme, şerit yönlendirmesi ve daha fazlasıyla” hedeflerine daha hızlı varabilecek. ‘Google Play’le “müzik, podcast, sesli kitap ve diğer ürünleri” dinlemek için en sevdikleri ve üstelik “araç içi kullanım için optimize ve entegre edilmiş” uygulamalara erişebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir