Connect with us

Türkiye Gündemi

OYAK RENAULT OTOMOBİL VE MOTORDA 7 MİLYONA ULAŞTI…

Türkiye’de 1971 yılından bu yana otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Oyak Renault, 7 milyonuncu otomobili ve motoru banttan indirirken, 6 milyonuncu şasi ve vites kutusu üretimini gerçekleştirdi. Dünya genelinde birçok ülkeye otomobil ihraç eden tesiste üretilen “Clio E-Tech” model 7 milyonuncu araç; Almanya’da satışa sunulacak. 

Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Yeni Clio, Clio E-Tech ve yeni Megane Sedan modelleri ile motor ve “şaşi ve vites kutuları” başta olmak üzere bu modellerde kullanılan mekanik aksamları üretiyor ve ihraç ediyor. Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun, “Türkiye’de imalata başladıkları 1971’de yaklaşık 20 bin civarında seyreden yıllık üretim kapasitenin günümüzde 378 bin otomobil ve 920 bin motor hacmine ulaştığını” kaydetti.

Dr. Antoine Aoun-Oyak Renault Genel Müdürü

Dr. Antoine Aoun-Oyak Renault Genel Müdürü

“SIFIR KAZA-SIFIR HATA HEDEFİYLE KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER” 
Planlamalarını ve üretimlerini “sıfır kaza, sıfır hata” hedefiyle sürdürdüklerini ifade eden Dr. Aoun, “tüketicilere her zaman katma değerli ürünler sunmayı” öncelediklerini söyledi: “Araç ve motor fabrikalarımız, Renault Grubu içindeki sıralamada hep en ön sıralarda yer alıyorlar. 50 yıllık bilgi birikimimizle bugün fabrikamızda, ‘Sıfır Kaza, Sıfır Hata’ hedefimiz doğrultusunda iş güvenliğinden ve yüksek kalitemizden ödün vermeden, en son teknolojileri kullanan ve yüksek katma değere sahip ürünler üretiyoruz.”

BURSA’DAN 70 ÜLKEYE İHRAÇ
2020’de hibrit araçlar için motor seri üretimine başlayan fabrika; aynı alanda faaliyetini gösteren merkezler arasında Renault Grubu’nda ilk ve Türkiye’de tek. Bünyesinde araç ve mekanik üretim tesisleri ile “Uluslararası Lojistik” ve “Ar-Ge Merkezi” birimleri bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’ndan çıkan otomobil ve mekanik aksamlar 70 civarında ülkeye ihraç ediliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir