Connect with us

Sağlık

STARBUCKS’TA SADECE KAĞIT PİPET KULLANILACAK…

Türkiye’de yılda 32 milyondan fazla pipet kullanan Starbucks, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde mağazalarında plastik pipet yerine “kağıt pipet” kullanmaya başladı.

1 Ocak 2021  itibariyle kağıt pipete geçen Starbucks’larda kendi termosunu getiren veya tekrar kullanılabilen bardakları tercih eden misafirler içeceklerinde 50 kuruş az ödeyecek.

2019’DA 32 MİLYONDAN FAZLA PLASTİK PİPET KULLANILDI
Türkiye’deki Starbucks’larda sunulan içeceklerde 2019 yılında 32 milyondan fazla pipet kullanıldı. Çevre kirliliğine yol açan plastik atıkları önlemek için; birçok firma plastik maddeleri kullanmaktan vazgeçiyor. Bu doğrultuda artık tüm Starbucks’larda Frappuccino ve Soğuk Espresso Bazlı Kremalı içeceklerde kağıt pipetler kullanılacak. Shaken Iced Tea, Soğuk Espresso Bazlı Kremasız İçecekler, Cold Brew, Soğuk Filtre Kahve ve Refresha’da pipetsiz kapaklarda satılacak.

İÇECEKLER “YÜKSEK HİJYEN” STANDARTLARINDA VERİLECEK
Starbucks’larda kişisel termosların veya yeniden kullanılabilir bardakların kullanımı teşvik ediliyor. İçeceklerini bu şekilde alan misafirler içeceklerde 50 kuruş az ödüyor. Bu hizmet el değmeden yüksek hijyen standartlarında veriliyor. Yeni uygulama ile misafir; termosunu ya da yeniden kullanılabilir bardağını seramik bardağın içerisine koyuyor ve sahibinden başka kimsenin temas etmeyeceği biçimde hazırlanıyor. Eğer termos seramik bardağa sığmayacak kadar büyükse tepsi üzerine koyularak hazırlanıyor.

“ATIKLARI AZALTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Starbucks Türkiye, çevre dostu politikaları sürdüreceklerini açıkladı: “Çevrenin, doğal kaynakların dostu olmak bizim tutkumuz ve iş yapma modelimizin temeli. Neden olduğumuz karbon salınımından daha fazlasını önlemek ve atıklarımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bir başka ifade ile biz bu gezegene aldığımızdan daha fazlasını katmak istiyoruz. Bu yaklaşımla sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimize hız verdik. Bugün atacağımız her adımın, hepimizin geleceği için büyük önem taşıdığını biliyoruz. Starbucks Türkiye olarak atıkları azaltmaya ve misafirlerimize sunduğumuz tek kullanımlık bardakların ve plastik ürünlerin kullanımında tasarruf etmeye önem ve öncelik veriyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir