Connect with us

Araştırma ve Raporlar

2020’DE MOBİL UYGULAMALARA “111 MİLYAR DOLAR” HARCADIK

Mobil uygulama analiz platformu Sensor Tower’ın verileriyle “mobil uygulama harcamaları” 2020 yılında yüzde 30 artarak 111 milyar dolara ulaştı. Mobil uygulama pazarının geçtiğimiz yılki toplam kazancının yüzde 71’ini mobil oyunlar oluşturmakta.

Sensor Tower’ın araştırmasına göre; tüketicilerin eğitim, iş ve eğlence amacıyla mobil cihazlara yönelmesiyle App Store ve Google Play üzerinden uygulama içi satın almalar, abonelikler ve premium uygulamalar için dünya çapında yaklaşık 111 milyar dolar harcandı. 2019 yılında uygulama mağazalarından 85,2 milyar dolar gelir elde edildi. Tutar; geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 30,2 arttı.

2020 KAZANCININ YÜZDE 71,7’Sİ MOBİL OYUNLARDAN…
Veriler; mobil uygulama pazarının 2020 yılı kazancının yüzde 71,7’sinin, mobil oyunlardan geldiğine işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl App Store ve Google Play Store’de indirilen uygulama sayısı toplamda 143 milyara yükseldi. 2019 yılındaki indirme sayısına nazaran yüzde 23,7’lik artış söz konusu. İlk kez mobil oyun yükleme sayıları ise her iki pazarda da önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33 artarak 56,2 milyarı buldu.

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

“COVİD-19 SALGINI MOBİL UYGULAMA PAZARINI BÜYÜTTÜ”
IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, Covid-19 salgınının mobil oyun pazarını büyümesine neden olduğunu ifade etti: “Salgın, tüketici ihtiyaçlarını ve davranışlarını çarpıcı biçimde ve belki de kalıcı olarak değiştirirken, mobil pazar 2020’de benzeri görülmemiş bir büyüme yaşadı. Mobil uygulama ekosistemi ve devam eden eğilimler büyümenin katlanarak artacağını gösteriyor.”

“MOBİL OYUN SEKTÖRÜ 79,5 MİLYAR DOLAR KAZANDI”
Mobil oyun sektörünün 2020’de 79,5 milyar dolar kazandığını belirten Şenel; “2019 yılında bu tutar, 63 milyar dolardı. Günden güne büyüyen ve gelişen bu sektörde yer almak isteyen girişimcilerin eğitim, danışmanlık ve verilen devlet destekleri konusunda sunduğumuz hizmetlerle yanındayız.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir