Connect with us

Araştırma ve Raporlar

GLOBAL SEYAHAT TRENDLERİNE GÖRE TÜRKİYE…

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’na göre Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin yüzde 57’si ödemelerini kartla yapıyor. Seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcanıyor. Turistler ağırlıkla Almanya, İngiltere, ABD ile Orta Doğu ülkelerinden geliyor. Her 10 turistten 4’ü bir yıl içinde yeniden ziyaret planlıyor. Kartlı ödemelerin yüzde 83’ü temassız gerçekleşiyor. Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, araştırma sonuçlarının Türk turizm sektörü için önemli bulgular içerdiğini belirtti.

 

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’nda elde edilen bulgular kamuoyuyla paylaşıldı. Araştırmaya göre, Türkiye en çok Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden seyahat edenler için cazip bir destinasyon.

10 TURİSTTEN 4’Ü YENİDEN ZİYARET PLANLIYOR
Her 10 yabancı turistten 4’ü 12 ay içinde ülkemize yeniden gelmeyi planlıyor. Bu eğilimde yüzde 54’le lezzetli yemekler, yüzde 42’yle bütçe dostu olma ve yüzde 41’le cazip alışveriş imkânları gibi faktörler belirleyici oluyor. Türkiye’yi özellikle çocuklu aileler tercih ediyor.

ÖDEMELERİN YÜZDE 57’Sİ KARTLA GERÇEKLEŞİYOR
Kart kabulünün yaygınlığı, kartların ATM’lerde geçerliliği ve kişisel tercihe bağlı kart kullanımı avantajlarının pozitif etkisiyle, turistler Türkiye’deki ödemelerinin yüzde 57’sini kartla yapıyor. Kartlı ödemelerin yüzde 83’ü temassız gerçekleşiyor.

SEYAHAT BAŞINA 2.900 DOLAR HARCIYORLAR
Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistler seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcıyor. En yüksek harcama tutarı, 4.015 dolarla 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden ailelere ait.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması sonuçlarının Türk turizm sektörü için önemli bulgular içerdiğini belirtti.

2024, VISA’NIN TÜRKİYE’DEKİ 40’INCI YIL DÖNÜMÜ
Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’ndan” çıkan sonuçların Türkiye’deki turizm sektörü için önemli içgörüler barındırdığını kaydetti. 2024’ün Visa’nın Türkiye’deki varlığının 40’ıncı yıl dönümü olduğu bilgisini aktaran Mümin “Visa olarak ilk günden bu yana ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin her zaman rahat ve güvenli ödeme yapabilmeleri yolunda bir köprü olduk. Ülkemize döviz bazlı turizm gelirlerinin akışını sağlayan altyapımız sayesinde bu rolümüzü en iyi şekilde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

ARAŞTIRMADA ÖNE ÇIKAN BAZI DETAYLAR…
-Yabancı turistler Türkiye’de ortalama 11 gece konaklıyor. Türkiye’yi tercihte güvenlik, temizlik ve konum kriterleri rol oyuyor. Konaklamada yüzde 80’le oteller tercih ediliyor.
-Yabancılar ziyaretçiler Türkiye’ye daha ziyade tatil amaçlı seyahat ediyor.
-Turistlerin yüzde 29’u “her şey dahil” konaklama, yüzde 21’i “kısmi paket” seçerken, yüzde 50’si rezervasyonunu bizzat yapıyor.
-Arkadaş veya aile önerileri, turistler için birincil önemdeki referans kaynağı. Tercih ve kararda seyahat inceleme siteleri, arama motoru sonuçları ve sosyal medya paylaşımları da etkili oluyor. Genellikle konaklama ve ulaşım için bir ay öncesinde rezervasyon işlemleri tamamlanıyor.


-Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 87’si, diğer alternatiflere göre benzer fiyat seviyesinde ya da daha ucuz olması durumunda çevre dostu seyahati tercih edeceğini ifade ediyor.
-Turistler; yüzde 24’le konaklama tesislerinin sürdürülebilirliğe uygunluğunu, yüzde 20’yle ulaşımda enerjinin verimli kullanımını ve yine yüzde 20’yle tek kullanımlık plastikten kaçınmayı dikkate alıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir