Connect with us

Araştırma ve Raporlar

“BITCOIN ORDİNALLERİ, 2024’TE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK”

OKX Ventures 2024 Bitcoin Görünümü Raporu’na göre, 2023’te “yeni ihraç protokolleri, ölçeklenebilirlik çözümleri ve güvenilirlik geliştirmeleriyle” öne çıkan Bitcoin ekosistemine, inovasyonlar 2024’te damga vurmaya devam edecek. OKX Ventures Kurucusu Dora Yue “BRC-20 transferlerinin sayısı 45,4 milyonu aştı. Bitcoin Ordinallerinin 2024’te önemli bir rol oynayacağını öngörüyoruz.” dedi.

 

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası ve Web3 teknolojisi şirket OKX’in yatırım kolu OKX Ventures, 2024 Bitcoin Görünümü Raporu’nu yayımladı.

2023’TE YÜZDE 150’LİK ARTIŞ
“2024 Bitcoin trendlerine ve kripto ekosistemi beklentilerine genel bir bakış sunmak amacıyla” hazırlanan rapora göre, “2023 yılında yüzde 150’lik bir artışla güçlü bir büyümeye imza atan ve blockzinciri teknolojisinin zirvesinde yer alan” Bitcoin ekosistemine inovasyonlar damga vurmaya devam edecek. Bitcoin 2023’te, “yeni ihraç protokolleri, ölçeklenebilirlik çözümleri ve güvenilirlik geliştirmeleriyle” öne çıkmıştı.

540 GIGABYT’I AŞTI
Rapordaki verilerle, Bitcoin blokzincirinin boyutu 16 Ocak itibarıyla 540 gigabyte’ı aştı.
Üç yıl öncesiyle kıyaslandığında yüzde 70’lik veri büyümesi gerçekleşti.

“BITCOIN ORDİNALLERİ ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”
Bitcoin’nin kripto varlıklarının toplam piyasa değerinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğunu ve pazara liderlik ettiğini belirten OKX Ventures Kurucusu Dora Yue şu bilgileri aktardı: “2023’te ortaya çıkan varlık ihraç protokollerinden Bitcoin Ordinalleri, ekosistemdeki inovasyonun lokomotifi oldu. Bitcoin’in en küçük parçası olarak kabul edilen satoshi’leri benzersiz NFT’lere dönüştüren bu teknoloji, hızla benimsendi. 2023 yılında OKX Wallet’ta 120 bini aşkın cüzdanda, 1 milyar doları aşkın Ordinal işlem hacmi görüldü. Daha sonra BRC-20, RGB, Taproot Assets, Runes, Taro, Atomicals, TAP, PIPE ve daha fazlası gibi çeşitli varlık ihraç protokolleri ortaya çıktı. BRC-20 transferlerinin sayısı 45,4 milyonu aştı. Bitcoin Ordinallerinin 2024’te önemli bir rol oynayacağını öngörüyoruz.”

KATMAN 2 ÇÖZÜMLERİ…
“Yeni ihraç protokollerine yönelik inovasyonlar, varlık ihraç standartlarının fizibilitesinde ve güvenliğinde önemli gelişmelere sebep olduğunu” ifade eden Yue “Katman 2 çözümleri, Bitcoin ağına ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik geliştirmeleri sunarken, tüm bu yenilikler Bitcoin likiditesini güçlendirerek ekosistemin sürekli büyümesini ve gelişmesini sağlıyor.” dedi.

SON İKİ YILDA 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Yue şunları dile getirdi: “OKX, ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olmasının yanı sıra, kendisini bir Web3 teknolojisi şirketi olarak konumlandırıyor. Bu anlamda kaynaklarımızı çeşitlilik ve dayanıklılıkla özdeşleşen Bitcoin ekosistemini desteklemek için kullanmayı görev ediniyoruz. OKX’in yenilikçi projeleri desteklemek için oluşturduğu OKX Ventures, son iki yılda, beş kıtada 300’ün üzerinde projeye toplam yaklaşık 1 milyar dolar tutarında yatırım yaptı. Web3 sektör liderliğimizle BTC ekosistemine de öncülük ederken, bir yandan OKX Web3 cüzdanımızla kullanıcı ihtiyaçlarını ürün ve çözümlere dönüştürürken, bir yandan da yüksek nitelikli, uzun vadede değer açığa çıkarmasını umduğumuz projelere desteğimizi sürdüreceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir