Connect with us

Araştırma ve Raporlar

ÜNİVERSİTE SÜRECİNDE KARİYER TERCİHİ DEĞİŞEBİLİYOR…

E-Learning Algı Araştırması’na göre “üniversite eğitiminin hayatın her alanında olumlu etki meydana getirdiğini düşünenlerin” oranı yüzde 72. Buna karşılık “lisans eğitiminin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olduğunu düşünenlerin” oranı ise yüzde 62. Üniversite mezunlarının yüzde 38’i lisans alanlarının haricinde çalışıyor. Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “internet devrimi ve gelişen imkanların”, üniversite tercihlerinin yapıldığı 18 yaş dönemindeki seçimleri kalıcı olmaktan çıkardığına ve “kariyer hedeflerinin dört yılda değişebildiğine” dikkat çekti.

 

Uluslararası eğitim platformu Laba Türkiye ve NielsenIQ araştırma şirketi iş birliğiyle gerçekleşen E-Learning Algı Araştırması’na katılanların yüzde 38’i üniversiteden mezun olduktan sonra lisans eğitimlerinden başka alanda çalıştığını kaydetti. Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, üniversite lisanlarından farklı bir kariyere yönelenlerin oranının hiç de azımsanmayacak büyüklükte olduğunu, yeni hedef için gereken bilgilerin ancak ilave eğitimlerle giderilebileceğini belirtti.

LİSANS MEZUNLARININ YÜZDE 38’İ KENDİ ALANINDA ÇILIŞMIYOR
Araştırma bulgularına göre “üniversite eğitiminin hayatın her alanında olumlu etki meydana getirdiğini düşünenlerin” oranı yüzde 72. Buna karşılık “lisans eğitiminin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olduğunu düşünenlerin” oranı ise yüzde 62.
Üniversite mezunlarının yüzde 38’i de lisans alanlarının haricinde çalışıyor.

Elif Tuzlakoğlu- Laba Türkiye Ülke Müdürü

“KARİYER HEDEFLERİ DÖRT YILDA DEĞİŞEBİLİYOR”
Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, araştırmada elde edilen sonuçları şöyle değerlendirdi: “Eğitimin niteliği ve iş hayatına entegrasyonu Türkiye’de tartışılmaya devam ediyor. İnternet devrimi ve gelişen imkanlar lisenin bittiği ve üniversite tercihlerinin yapıldığı 18 yaş dönemindeki seçimleri kalıcı olmaktan çıkartıyor ve kariyer hedefleri dört yılda değişebiliyor. Dijital ve sürekli dönüşen bir çağda ihtiyaç duyulan iş alanları da değişiklik gösterebiliyor. Her ne kadar insanlar kendi alanlarıyla bağlantılı olan bu yeni mesleklere yönelse de araştırmamıza göre azımsanmayacak oranda üniversite mezunu, eğitim aldığı bölümden bağımsız bir meslek seçiyor. Bu durumda mezunların teorik ve pratik bilgi eksikliklerini, seçilen kariyerle ilgili işin mutfağından gelen yöneticilerden alınan eğitimlerle giderebiliyoruz.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir