Connect with us

Finans & Ekonomi

BOEING VE SABANCI ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KRİTİK İŞ BİRLİĞİ…

Boeing ile Sabancı Üniversitesi bünyesindeki SU-TÜMER, “havacılık sektörünün hem Türkiye’de hem de küresel düzeyde artan ihtiyaçlarının karşılanması” ve “havacılıkta ileri kompozit malzemelerin geliştirilmesi” için iş birliği yapacak. Anlaşma gereği “özellikle maliyet ve verimli enerji üretimi açısından rekabetçi termoplastik kompozitler, nanomalzemeler ile işlevselleştirilmiş termoplastik kompozitler ve yapısal sağlık izlenme süreçlerine” odaklanılacak.

 

150’den fazla ülkede faaliyet gösteren ABD merkezli havacılık ve uzay şirketi Boeing ile Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-TÜMER) arasında “havacılıkta ileri kompozit teknolojiler geliştirilmesi” konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

İMZALAR TEKNOPARK İSTANBUL’DA ATILDI…
Teknopark İstanbul’daki Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Boeing Araştırma ve Küresel Teknoloji Başkan Yardımcısı José Enrique Román, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan, Boeing Orta Doğu Araştırma ve Teknoloji Direktörü Juan Carlos Campbell, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldız, SU-TÜMER Akademik Direktörü Doç. Dr. Burcu Saner Okan, SU-TÜMER CEO’su Devrim Özaydın, projelerde görev alan ortaklar, öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldı.

(Soldan sağa) Boeing Araştırma ve Küresel Teknoloji Başkan Yardımcısı José Enrique Román, SU-TÜMER Akademik Direktörü Doç. Dr. Burcu Saner Okan, Boeing Orta Doğu Araştırma ve Teknoloji Direktörü Juan Carlos Campbell, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldız ve SU-TÜMER CEO’su Devrim Özaydın

ANLAŞMANIN KAPSAMI VE HEDEFİ…
Söz konusu iş birliğiyle “havacılık sektörünün hem Türkiye’de hem de küresel düzeyde artan ihtiyaçlarının karşılanması” ve “havacılıkta ileri kompozit malzemelerin geliştirilmesi” hedefleniyor. Protokol kapsamında, “özellikle maliyet ve verimli enerji üretimi açısından rekabetçi termoplastik kompozitler, nanomalzemeler ile işlevselleştirilmiş termoplastik kompozitler ve yapısal sağlık izlenme süreçlerine” odaklanılacak.

AS9100 SERTİFİKALI TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜNİVERSİTE MERKEZİ
SU-TÜMER, Türkiye’de AS9100 sertifikasına sahip ilk üniversite kuruluşu. Aynı sertifikadan dünyada sadece altı üniversitede var. Bu sertifika, “havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren kurumlar için” uluslararası alanda kritik önem taşıyor.

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir