Connect with us

Gündem

İSTANBUL FESTİVALİ’NDE 23 GÜN BOYUNCA DOYASIYA EĞLENCE…

Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi Kurumsal İletişim Direktörü Aybike Ercan Kabasakal, 23 Temmuz-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Festivali’ni “kapsayıcılığı ve içeriğiyle, eşsiz güzellikleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın en büyük şehirlerinden İstanbul’u yansıtacak ve yaşatacak tarzda” tasarladıklarını ve organizasyonun “İstanbul’un simge etkinliği niteliğiyle markalaşmasını hedeflediklerini” söyledi.

 

Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi tarafından organize edilen İstanbul Festivali, 23 Temmuz’da başlıyor. İlki gerçekleşecek festivalde konserlerden tiyatroya, çocuk atölyelerinden espor etkinliklerine, gastronomiden sanata birçok etkinlik yer alıyor. Festival Park Yenikapı’nın ev sahipliği yapacağı “İstanbul Çok Büyük, Sen Bi’de İstanbul’un Festivalini Gör!” sloganlı festival 14 Ağustos’ta sona erecek.

1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR…
Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi Kurumsal İletişim Direktörü Aybike Ercan Kabasakal, İstanbul Festivali’nin hayat bulacağı alana 23 günde toplamda 1 milyonu aşkın kişinin gelmesinin tahmin edildiğini açıkladı.

İSTANBUL’UN SİMGE ETKİNLİĞİ OLMASI HEDEFLENİYOR…
İstanbul Festivali’ni “kapsayıcılığı ve içeriğiyle, eşsiz güzellikleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın en büyük şehirlerinden İstanbul’u yansıtacak ve yaşatacak tarzda” tasarladıklarını ifade eden Kabasakal, organizasyonun “İstanbul’un simge etkinliği niteliğiyle markalaşmasını hedeflediklerini” söyledi.

“7’DEN 70’E HERKES KEYİF DOLU ANLAR YAŞAYACAK…”
23 gün sürecek festivalin her gününü, özenle, en ince ayrıntısına kadar ele alarak planladık.” diyen Kabasakal, etkinliğe dair şu bilgileri aktardı: “23 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında her gün 16.00 itibariyle başlayan etkinliklerimizle, 7’den 70’e herkese keyifli dolu anlar sunacağız. Kültür, sanat, e-spor, gastronomi, eğitim ve eğlenceyi, farklı zevklere ve yaş gruplarına hitap eden bir çerçevede birlikte sunacağız. Konserler, gösteri sahnesi, sanat alanları kapsamında 100’ün üzerinde sanatçı İstanbullularla buluşacak. Sadece İstanbullular için değil İstanbul’u yaşamak ve İstanbul’da eğlenmek isteyen herkesi ağırlamaya, eğlendirmeye, çeşit çeşit lezzetler ile farklı deneyimler sunmaya hazırlanıyoruz. Festivali tasarlarken ve planlarken en önemli kriterlerimizden biri de erişilebilir fiyatlardı. Günlük festival giriş ücretimizi 30 TL’den başlayan fiyatla sunuyoruz.”

Aybike Ercan Kabasakal- Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi Kurumsal İletişim Direktörü

ŞARKI VE FOTOĞRAF YARIŞMALARI…
Festivalde “İstanbul Şarkı Yarışması ve Benim İstanbul’um Fotoğraf Yarışması gibi kreatif etkinliklere” imza atılacağını ve çağdaş sanatın önemli temsilcilerine ait eserlerin Heykelpark ve Yeni Medya: NFT sergilerinde sanatseverlerle buluşacağını kaydeden Kabasakal, şunları dile getirdi: “Popüler Müzik kültürüne yeni bir repertuvar kazandırmak amacıyla projelendirilen ‘İstanbul Şarkı Yarışması’nı POPSAV (Popüler Müzik Sanatı Vakfı) ve Türker Reklamcılık & Organizasyon öncülüğünde, İstanbul Festivali kapsamında düzenliyoruz. Her yıl farklı temaların işleneceği yarışmada bu yıl güzel kentimiz İstanbul adına üretilen eserler ‘İstanbul Şarkıları’ teması adı altında yarışıyor. MESAM ve MSG’ye kayıtlı tüm profesyonel bestecilerimize açık olarak başvurular alındı. Ön jüri tarafından finale kalmalarına karar verilen 10 yapıt, 14 Ağustos Cumartesi gecesi Metin Özülkü’nün şefliğinde senfonik bir orkestra eşliğinde yorumcularıyla heyecan dolu bir müzik ziyafeti sunacak. Final jürisi ve halkın SMS oylamasıyla yapılacak olan değerlendirme sonrası ilk üç dereceye giren besteler açıklanacak. Bu yarışma ile değerli müzisyenleri çağdaş popüler müzik hayatımıza kazandıracağımıza inanıyoruz. Gecenin şov bölümünde Nükhet Duru ve Sena Şener sahne alacak.”

ZİYARETÇİLER 47 KONSERLE COŞACAK…
İstanbul Festivali programında 47 konser var. İlk günden son güne şu sanatçılar sahne alacak: Kenan Doğulu, Burak Yeter, An Epic Symphony & Hayko Cepkin, Selda Bağcan, Selami Şahin, Anıl Piyancı, Ceza, Fatih Erkoç, Işın Karaca, İpek Açar, Suat Suna, Uğur Aslan, İlyas Altıntaş, Mehmet Erdem, Haluk Levent, Berkcan Güven, Motive, Fatma Turgut, Pinhani, Bedük, Hedonutopia, Mode XL, Melek Mosso, Volkan Konak, Linet, Rubato, Simge Sağın, Yaşar, MFÖ, Yıldız Tilbe, Sertab Erener, Emir Can İğrek, Kurtalan Ekspres, Moğolar, Gülşen, Burak Kut, Eda Özülkü, Erdal Çelik, Ferda Anıl Yarkın, Jale, Metin Özülkü, Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Ümit Sayın, Yonca Evcimik, Nükhet Duru ve Sena Şener.

ÇOCUKLAR İÇİN PEK ÇOK ETKİNLİK…
Festival boyunca çocuklar hem eğlenip hem öğrenebilecekleri birçok atölye ve oyun alanları imkanlarına ücretsiz erişebilecek. Lunaparktan eğlenceli ip parkurlarına, mini tiyatro oyunlarından kukla gösterilerine, dans şovlarından ilüzyon gösterilerine, kaykay ve graffiti şovlardan canlı heykel ve pandomim gösterilerine birçok etkinlikle keyifli vakit geçirecek.

E-SPOR İLK KEZ BİR FESTİVAL KAPSAMINDA…
İstanbul’da ilk kez bir festival kapsamında özel konumlandırılacak gençlik bölümünde e-spor turnuvası düzenlenecek. Gençler simulator, VR ve kutu oyunları alanlarında doyasıya eğlenecek.

LEZZET SOKAĞINDA GÜN BOYU SOĞUK VE SICAK SERVİS…
İstanbul’un tatları ve bilinen markaları İstanbul Festivali’ndeki lezzet sokağında gün boyu soğuk ve sıcak servislerle ziyaretçilere hizmet verecek.

SPONSORLAR…
İstanbul Festivali’nin ana sponsoru Alternatif App; tematik sponsorları ise Algida, Koel Elektronik, Medical Park, Nescafe, Omo, Pepsi, Şenpiliç ve TatilBudur. Detaylı bilgiler şu adreste: http://www.istanbulfestivali.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir