Connect with us

Teknoloji

“MOBİL AKSESUARLARDA EN ÇOK ŞARJ KABLOLARI TALEP GÖRÜYOR”

Covid-19’un etkisiyle evde geçirilen zaman artması, akıllı telefon kullanımını da etkiledi. Mobil aksesuar pazarı; 2020’ye kıyasla yüzde 50 büyüyerek 25 milyonluk satışa ulaştı. Mobil aksesuar üreticilerinden Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum, en çok şarj cihazlarının talep gördüğünü vurguladı.

2021’de en çok MagSafe destekli şarj standları ve dijital göstergeli LED şarj kabloları tercih edildi. Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum, 10 milyar TL’ye ulaşan mobil aksesuar pazarında bu yıl öne çıkması beklenen trendleri anlattı.

Mehmet Uçurum-Mcdodo Türkiye Genel Müdürü

Mehmet Uçurum-Mcdodo Türkiye Genel Müdürü

“TELEFON BAŞINA ORTALAMA 5 AKSESUAR ALINIYOR”
Türkiye’de kullanıcıların telefon başına “kablo”, “adaptör”, “kılıf”, “kırılmaz cam” ve “kulaklık” olmak üzere ortalama 5 aksesuar aldığını belirten Uçurum, çeşitler sınırlı olsa da seçenekler çoğaldıkça tercih edilen ürün sayısının arttığını kaydetti.

“ŞARJ KABLOLARINA İLGİ BÜYÜK”
Uçurum, tüketicilerin pandemi etkisiyle en çok “MagSafe destekli Apple cihazları şarj eden kablosuz şarjlar” ve “dijital göstergeli şarj kabloları” tercih ettiğini ifade etti: “Biz de MagSafe Powerbank Charger’la iPhone 12 ve iPhone 13 serisi kullanıcılarına şarj konusunda uygun fiyatlı yüksek kaliteli alternatifler sunduk ve büyük talep gördük. Ayrıca Apple Watch, Airpods ve iPhone aynı anda şarj edebilen ve MagSafe ile uyumlu şarj ünitemiz de Apple’ın 3’te birine denk gelen fiyatıyla çok tercih edildi. Mcdodo’nun en iddialı olduğu alan yüksek hızlı şarj kablolarında ise akım gösteren LED kablolar çok revaçtaydı.”

“2022’NİN GÖZDESİ: GaN ADAPTÖRLER”
Cep telefonlarının özellikleri arttıkça bataryaların “yetersiz kaldığını” söyleyen Uçurum, “Bu durumda hızlı şarj aletleri kurtarıcı oluyor. Yarım saatte yüzde 50 dolum yapabilen ‘GaN’ teknolojili adaptörler 2021’de de çok talep gördü ama 2022’nin gözdesi olacak.” dedi.

“MOBİL OYUNCULARIN İHTİYACI DAYANIKLI KABLO”
Mobil oyunların tüketici ihtiyaçlarını değiştirdiğine dikkat çeken Uçurum, dayanıklı kabloların öne çıktığının altını çizdi: “Yüksek kaliteyle üretilen ışıklı şarj ve data kabloları akıllı cihazları aşırı yüklemeden ve ısınmadan koruyor. Yüzde 40 daha hızlı şarj için 2.4A’yı destekleyen kabloların dayanıklılığı için örgülü yumuşak naylon materyaller kullanılıyor. Şarj olduğunda otomatik bağlantı kesme gibi güvenli şarj özelliği bulunan ürünler, mobil oyun meraklıları için büyük avantaj sağlıyor. Yüksek teknolojiyle üretilen kablolar, bu yıl da çok tercih edilecek.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir