Connect with us

Teknoloji

ÜRETİMDE VERİM ROBOTLU OTOMASYONLA ARTIYOR

Teknolojinin iş hayatındaki etkileri her geçen gün artıyor. Talaşlı İmalat Sanayi’nde öncü firmalardan GNC Makina, üretimde verimliliği artırmak için robotlu otomasyonla dijital dönüşümü destekliyor.

Üretim süreçlerinin dijitalleşmesi ekosistemin tüm paydaşlarını etkilerken; Endüstri 4.0’la birlikte makinelerin, sistemlerin ve insanların birbirleriyle iletişimleri de artıyor. Dijital dönüşümü süreçlerine entegre eden işletmeler, maliyeti düşük katma değeri yüksek üretim sayesinde verimlilik elde ederken, enerji tasarrufu da sağlıyor.

Emre Seçkin-GNC Makina Genel Müdürü

Emre Seçkin-GNC Makina Genel Müdürü

“DAHA KALİTELİ ÜRETİM”
Endüstri 4.0 dijital dönüşümün, tedarik zincirinin tüm aşamalarına entegre edilmesi gerektiğini belirten GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin, üreticilerin kaliteli üretim yapma hedefine ulaşmak en iyi yolun üretimde “otomasyona evrilmekten” geçtiğini ifade etti. Robot kullanımının kaliteli üretimin yanı sıra iş güvenliğini de artırdığına dikkat çeken Seçkin, “Otomasyon deyince herkesin aklına dev otomobil fabrikaları, el değmeden üretilen ürünler, uzay çağı gibi kavramlar geliyor muhtemelen. Ama işin gerçeği öyle değil. Başlangıç seviyelerinde otomasyon, çok daha basit ve kolay, maliyeti de ulaşılabilir boyutta.” dedi.

“DONANIMLI ELEMAN YETİŞMESİ GEREKİYOR”
Türkiye’de yeni nesil makineleri kullanacak yeterliliğe sahip eleman yetişmediğini vurgulayan Seçkin, henüz eğitim alırken robot kullanmasını öğrenen, yazılım geliştirebilen, yeni otomasyon sistemleri yaratabilen gençler yetiştirilmesini tavsiye etti.

“YATIRIMDAN KORKMAYIN”
Seçkin, bu alanda yapılacak yatırım sayesinde işletmelerin kısa sürede kar sağlayacağının altını çizdi: “Robot için yapılan başlangıç yatırımı, kısa bir sürede kendini öder ve işletmenin çok daha fazla kar elde etmesini sağlar. Dolayısıyla bu yatırımdan korkmamak gerekir. Türkiye’de bu değişim rüzgarları eserken, işletmelerin itidalli bir şekilde büyümeyi hedeflemesi gerekir. Öncelik daha fazla tezgah almadan önce, bu alandaki yenilikleri tanıyıp, modernleşmeye izin verilmeli”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir