Connect with us

Türkiye Gündemi

İSTANBUL BOĞAZI’NI ÇAMURDAN ARINDIRACAK PROJEYE “TAŞ YÜNÜ” YALITIMI

İklim krizi etkisiyle deniz sıcaklığının yükselmesi ve denizlerdeki kirlilik nedeniyle ortaya çıkarak denizdeki canlı çeşitliliğinin azalmasına yol açan müsilajın önüne geçmek için çözüm arayışları sürüyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) İstanbul’un atık sularını biyolojik yöntemlerle arıtarak boğazı yılda 70 bin ton çamurdan arındıracak “Baltalimanı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni” hayata geçireceğini duyurdu.

Marmara Denizi’nde başlayan, Ege ve Karadeniz için de tehdit oluşturan müsilaj sorununa çözüm sunması beklenen Baltalimanı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı için geri sayım başladı. Tesisin 4 tankının dış cephe yalıtımını sağlayacak “Bonus Taş Yünü” ürünlerini hazırlayan Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, tesisin denizleri kurtarmasının yanı sıra enerji tasarrufunu artırarak sürdürülebilir kalkınmayı da destekleyeceğini kaydetti.

 Emrullah Eruslu-Eryap Grup CEO’su

Emrullah Eruslu-Eryap Grup CEO’su

“SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA DESTEK”
Projenin teknik detayları açısından başta Marmara Denizi’nin mücadele ettiği müsilaj felaketinin çözümünde kilit rol üstleneceğine işaret eden Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, “Geliştirdiğimiz Bonus Taş Yünü ürünü, Baltalimanı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin tanklarının yalıtımında kullanılacak. Bu tesis denizlerimizi müsilaj felaketinden kurtarmakla kalmayıp, enerji verimliliğini en üst düzeyde tutarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına da destekleyecek. Sakarya Hendek’teki yüzde 100 Türk sermayeli ve yüksek teknolojiye sahip tesislerde üretilen Bonus Taş Yünü ürünü, çevreye ve insanlığa hizmet edecek değerli ve önemli bir tesisi koruyacağı için mutluyuz.” dedi.

“TAŞ YÜNÜ YALITIMI TESİSLERDE DE KULLANILIYOR”
Eruslu, taş yünüyle yalıtımın yalnızca konutlarda gerekli olduğuna dair yanlış bir algı oluştuğunun altını çizdi: “Taş yünü doğal elyaf içeren, yangına karşı dayanıklı, su itici özellikli bir ısı ve ses yalıtım malzemesidir. Binaların yanı sıra çevreye faydalı tesisler için de kullanılıyor. Üstelik bu gibi tesisler için yalıtım, gerek kullandıkları doğal kaynaklar gerekse taşıdıkları riskler bakımından daha da önemli. Bonus Taş Yünü de çeşitli ülkelere ihraç ettiğimiz ve AB normlarına uygunluğu ifade eden ‘CE’ standartlarına sahip, enerji verimliliğini de garanti eden üst düzey bir ürün. 0.036 W/mK gibi düşük ısıl iletkenlik katsayısı, çeşitli yoğunluk ve kalınlıkları ve tozuma yapmama özelliğiyle de kullanıcı ve uygulayıcı dostu.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir