Connect with us

Teknoloji

ASYA VE AVRUPA ARASINDA İLK TERABİT IP BAĞLANTISI…

Vodafone Türkiye, Asya ve Avrupa’yı ilk kıtalararası 1 Tbps (terabit/s) temiz kanal IP arayüzüne bağlayan denemeyi başarıyla tamamladı. Şirketin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, bu hamlenin Türkiye’nin dijitalleşme sürecine katkı sağlayacağını belirtti. 

Vodafone Türkiye, şebeke altyapısını yeni nesil teknolojilerle geliştirme faaliyetlerine devam ediyor. Mobil şebekesin 5G’ye hazırlayan ve artan veri trafiğini en etkin şekilde taşımak için altyapı yatırımlarını sürdüren şirket, IP şebekelerde en yeni teknolojileri müşterilere sunuyor.

 Thibaud Rerolle-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Thibaud Rerolle-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

“VODAFONE TÜRKİYE ŞEBEKESİNDE KITALARARASI TEST”
Altyapı yatırımlarıyla yüksek kapasiteli teknolojileri son kullanıcılara ulaştırdıklarını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, “Kullanılan bu teknoloji sayesinde 1 Terabit/s iki bağlantı noktası birbirine bağlanarak Vodafone Türkiye şebekesinde kıtalararası test trafiği taşındı. Bu gelişme, Türkiye’nin dijitalleşme sürecine de ciddi katkılar sunacak. Yeni nesil telekom şirketi olma vizyonumuz doğrultusunda bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken, diğer yandan da dijitalleşme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve şebekemize dahil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“IP ŞEBEKESİNİN KAPASİTESİ 10 KAT ARTIRILABİLECEK”
Vodafone’un yönlendiriciler sayesinde IP şebekesinin kapasitesini 10 kat artırabileceğini kaydeden Rerolle, bu teknolojinin Türkiye’nin gücüne katkı sağlayacağını söyledi: “Tüketiciler, ev çalışanları ve işletmelerden gelen, değişen ve büyüyen internet trafiği modelleri, servis sağlayıcı şebekelerinin kapasite sınırlarını zorluyor. Vodafone, terabit arayüzlere sahip yönlendiricileri kullanarak, yeni nesil uygulamaları ve erişim teknolojilerini desteklemek için IP şebekesinin kapasitesini 10 kat artırabilecek. Bu teknoloji, Türkiye’nin uluslararası veri pazarındaki kabiliyetlerini artırarak bölgede güçlü bir oyuncu olmasına katkı sağlamakla birlikte, yüksek kapasiteli, düşük gecikmeli 5G hizmetlerinin sağlanması için önemli bir kilometre taşı oldu.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir