Connect with us

Spor

MOTOSİKLET TUTKUNLARI MOTOKROS VE MOTOFEST’LE COŞACAK…

Motor ve hız severlerin heyecanla beklediği Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı ve Türkiye MotoFest için geri sayım başladı. Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı 4-5 Eylül, Türkiye MotoFest ise 1-5 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da gerçekleşecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek yarışlar, 180 ülkede televizyon yayınlarıyla  sporseverlere izlettirilecek.

M. Nedim Akülke

“TÜRKİYE’NİN MOTOSİKLET EKONOMİSİNİN GÜCÜ”
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, yarışların Türkiye’nin motosiklet ekonomisini ve spor turizmindeki potansiyelini yansıttığını söyledi:  “Bu dönemde Türkiye’de uluslararası spor yarışları iptal edilirken zamanlama avantajıyla organizasyonumuzu yapacağız. Dünyanın en iyi motokrosçuları Türkiye’ye gelecek. Salgın döneminde hızla büyüyen Türkiye’nin motosiklet ekonomisinin gücü ve spor turizmi alanındaki potansiyelinin göstergesidir. Dünya çapında daha bir çok motosiklet yarışı daha Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor.”

Mustafa Özcan

“MARKALARIN MOTOSİKLET ALANINA YATIRIMLARI ARTTI”
MXGP of Turkey ve Türkiye MotoFest’in sponsorluk ajansı Yeniletişim’in Başkanı Mustafa Özcan ise “mobilitenin giderek önem kazanmasıyla” markaların motosiklet yatırımlarının arttığına işaret etti: “Yarış ve festivale markalar yoğun ilgi gösteriyor. Motosiklet tutkunları, sektöre yapılan yatırım ve destekleri hiç unutmayan özel bir kitle özelliği taşıyor. Motosikletle özdeşleşen markalara yatırımın dönüşü, inanılmaz aidiyet hissi ve marka bağlılığıyla diğer alanlardan daha güçlü dönüşler sağlıyor. Mobilitenin öneminin artmasıyla birlikte, markaların daha çok motosiklet alanına yatırım yapmaya başladığını görüyoruz.” Özcan,  sponsorlara benzersiz avantajlar sunan yarış ve festivalin ülkemize katkısının 5 milyar lirayı aştığını, tutarın bu yıl daha da arttıracağını kaydetti.

5 YARIŞIN TÜRKİYE ETABI AYNI HAFTA SONU YAPILACAK
20 etaptan oluşacak Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabının yanı sıra; MX2 (Dünya Gençler Motokros Şampiyonası), MXWomen (Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası), MX2T ve MXOPEN (Avrupa Motokros Şampiyonası) kategorilerindeki yarışlar da 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. 1-5 Eylül 2021 tarihleri arasında motokros heyecanı yaşatacak Türkiye MotoFest (Türkiye Motosiklet Sporları Festivali) ise binlerce kişiyi konserler ve etkinliklerde bir araya getirecek.

Türkiye MotoFest 1-5 Eylül 2021'de Afyonkarahisar'da

                                               Türkiye MotoFest 1-5 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir