Connect with us

Sağlık

“AŞI, BULAŞICI HASTALIKLARDAN KORUNMADA EN ETKİLİ YÖNTEM”

Aşı, bulaşıcı hastalıklardan korunmada en etkili yöntemlerin başında geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl Nisan ayının son haftası olarak belirlediği “Aşı Haftası’nda” aşının önemine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon, Allerji ve Klinik İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuran Salman, geçmişte karşılaşılan pek çok hastalığa karşı aşı ile bağışıklık kazanması sayesinde artık görülmediğini belirtti.

Covid-19 salgınının hastalıklara karşı korunmada aşının önemini gösterdiğini ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon, Allerji ve Klinik İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuran Salman, bir hastalığın aşısının olup olmamasının o salgının büyüklüğünü ve dünyada oluşturduğu tehlikeyi etkilediğini söyledi.

Prof. Dr. Nuran Salman-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon, Allerji ve Klinik İmmünoloji Uzmanı

Prof. Dr. Nuran Salman-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon, Allerji ve Klinik İmmünoloji Uzmanı

“HER YIL 2-3 MİLYON ÇOCUK ÖLÜMÜ ENGELLENİYOR”
Çocukluk aşıları sayesinde dünya genelinde her yıl 2-3 milyon ölümün engellendiğini vurgulayan Salman, devamında şunları dile getirdi: “Aşılar hemen etkisini göstermediği için salgın bittiğinde yapılması, çocukları başka tehlikelere açık hale getirebilir. Dolayısıyla bu dönemde bile aşılama hizmetlerinin devam etmesi gerekiyor. Bakanlık şemasında yer alan 13 aşıyı da zamanında yaptırmalıyız. Çocukluk çağı aşıları sayesinde dünyada her yıl 2-3 milyon ölüm engelleniyor. Tüm bu nedenlerle, bebeklerimizin, çocuklarımızın aşılarını ertelememiz, onlar açısından büyük risk oluşturuyor.”

“YETİŞKİNLER DE AŞI SAYESİNDE BAZI HASTALIKLARDAN KORUNABİLİYOR”
Covid-19’da olduğu gibi yetişkinlerin bazı hastalıklardan aşı ile korunabileceğini hatırlatan Salman, “Önümüzdeki dönemde aşı konusunda bilinç düzeyinin ve alınacak önlemlerin artacağını öngörüyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir