Connect with us

Gündem

“REKABETTE AZALMA EKONOMİK BÜYÜMEYE ENGEL”

Sabancı Üniversitesi’nin, Akbank sponsorluğunda hayata geçirdiği, “Sabancı Üniversitesi Center of Excellence in Finance’in (CEF) seminer serisi, Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ile online gerçekleşti. Akçiğit, dünya ekonomilerinde firmaların piyasa gücünün kalıcılaştığını, bunun inovasyon ve yatırım üzerinde olumsuz bir etki yarattığını ve rekabetteki azalmanın ekonomik büyüme üzerinde engel teşkil ettiğini söyledi.

“Firma Dinamikleri, Sanayi Politikaları ve Ekonomik Büyüme” başlıklı seminerde konuşan Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, siyasi bağlantıların inovasyon (yenilik) üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit-Chicago Üniversitesi

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit-Chicago Üniversitesi

“REKABET POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Akçiğit, politika yapıcılarının rekabet politikalarını gözden geçirmeleri, hızlı davranmaları ve Covid-19 salgını gibi acil durumlarda açık kapı bırakmaları gerekliliğinin altını çizdi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM ŞİRKET EVLİLİKLERİ ETKİLİYOR”
Gözlemlenen trendlerde firma evliliklerine dair düzenlemelerin, ekonomideki dijital dönüşümün ve online platformların etkisine değinen Akçiğit, siyasi bağlantıların inovasyon üzerindeki etkisini ve regülasyonlar ile şirket büyüklüğü arasındaki ilişkiyi İtalya ve Türkiye örneklerinde analiz etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir