Connect with us

Araştırma ve Raporlar

VISA’DAN “KOBİ KURTARAN” PROJELER…

Covid-19 salgınının yerelden globale dünya ekonomisini yoğun etkilediği süreçte Avrupa genelindeki 100’ü aşkın iş ortağıyla geniş çaplı projeler hayata geçiren Visa (NYSE: V), 8 milyon civarında küçük işletmenin (KOBİ) dijital ticarete uyum sağlaması ve bu kulvardaki avantajlarından yeterince faydalanması için çaba ortaya koymakta.

 

Bankalar, hükümetler, ticaret platformları ve teknoloji ortaklarıyla güçlerini birleştiren Visa’nın (NYSE: V) 2020 yılı yazından bu yana Avrupa’da 2 milyondan fazla küçük işletmeye (KOBİ) e-ticaret ve dijitalleşme desteği verdiği; taahhüdü doğrultusunda sayının Avrupa’da 8, dünya genelindeyse 50 milyona ulaşması için çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

AVRUPA’DAKİ KOBİ’LERİN YÜZDE 65’İ ENDİŞE İÇİNDE
Visa’nın araştırmasına göre Avrupa’daki küçük işletmelerin yüzde 65’i Covid-19 salgınının etkileri ve sürecin belirsizliği dolayısıyla geleceklerinden endişe duyuyor. Tedbir amaçlı kısıtlamaların zora soktuğu şirketler iş modellerini tüketicilerin beklentilerine uyarlamaya gayret gösteriyor. Veriler 10’u aşkın Avrupa ülkesinde çevrimiçi (online) satışların yüzde 20 arttığını ve 10 işlemden 8’inin temassız gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Merve Tezel- Visa Türkiye Genel Müdürü

“EKONOMİNİN BELKEMİĞİ  KOBİ’LER İÇİN İŞ BİRLİKLERİMİZ SÜRECEK”
“Küçük işletmeler, toplumda ve ekonomide hayati bir öneme sahip ve şu an pek çoğu Covid-19’un getirdiği yeni koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor.” diyen Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, iş ortaklarıyla pratiğe dönüştürdükleri projeler hakkında şunları dile getirdi: “Visa’nın Avrupa çapında toplamda 2 milyon küçük işletmeyi, iş ortaklarıyla gerçekleştirdiği programlarla desteklemesi gurur verici. Türkiye’de de KOBİ’lerin işlerini online ortama taşımalarına yardımcı olmak, elektronik ödemeleri kabul etmelerine destek sağlamak ve tüketicileri alışveriş ihtiyaçlarını KOBİ’lerden karşılamaya özendirmek üzere çalışmalara imza attık. İşimi Yönetebiliyorum projemiz kapsamında, pandemi döneminde KOBİ’lere verdiğimiz dijitalleşme desteğini hızlandırdık. Covid-19’la birlikte gelişen yeni şartları da kapsayan bir içerikle, online eğitimler aracılığıyla KOBİ’lere ulaşmaya devam ettik. Visa’nın, cep telefonlarını temassız POS cihazlarına dönüştüren ‘Tap to Phone’ teknolojisi sayesinde, KOBİ’lerin temassız ödeme kabul altyapısını yaygınlaştıracak yenilikleri iş ortaklarımızla hayata geçirdik. KOBİ’lerin ağırlıkta olduğu yeme-içme sektörünü desteklemek üzere ise birçok farklı iş ortağımızla birlikte, sektörün dijitalleşmesine öncü olan projeleri tüketicilerle buluşturduk. Ekonominin belkemiği olarak gördüğümüz KOBİ’lere yönelik iş birliklerimiz devam edecek.”

Burcu Civelek Yüce- Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı

“TAP TO PHONE TEKNOLOJİSİNİ İLK AKBANK HAYATA GEÇİRDİ”
Visa’nın iş ortaklığı kurduğu Akbank’ın Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ise şunları söyledi: “Akbank Cebe POS ile sektörde PIN destekli ‘Tap to Phone’ teknolojisini hayata geçiren ilk banka olduk. Bu sayede Android tabanlı telefon veya tablet ekranına PIN tuşlayarak kartlı ödeme işlemi gerçekleştirilebiliyor, yani tüm telefon ve tabletler birer POS cihazına dönüşüyor! Bu yeniliğin arkasına her zaman olduğu gibi müşteri deneyimi ve teknolojik altyapımızı koyduk. Baştan sona dijital bir deneyim olarak tasarladığımız bu süreçte KOBİ iş yerleri dijital platformlarımız üzerinden yaptıkları başvuruları onaylanır onaylanmaz Cebe POS uygulamasını anında kullanmaya ve ödeme almaya başlayabiliyorlar.”

VISA’NIN COVID-19 ÇIKIŞLI DESTEK PROJELERİ…
Kamu ile Ortaklıklar: Visa, şu anda Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya’da küçük işletmelerin temassız kabul terminallerine erişimini sağlamak için hükümetlerle iş birliği içinde. 29 ülkede hükümetler temassız ödeme limitini artırdı. Türkiye, Avrupa’da limit artırımına giden ilk ülke oldu.

Yeni Kart Kabul Teknolojileri: İşletme sahiplerinin mobil cihazlarını ödeme terminallerine dönüştüren Visa’nın “Tap to Phone” teknolojisi Türkiye ile birlikte İtalya, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Birleşik Krallık’ta da binlerce küçük işletme sahibinin dijital ödemeleri temassız kabul etmesini mümkün kılıyor.

Yeni Online Kaynaklar: Visa, aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 Avrupa ülkesinde binlerce KOBİ’nin minimum maliyetle işlerini online ortama taşımalarına yardım ediyor. Türkiye’de “İşimi Yönetebiliyorum” programına katılan işletmelerden bir kısmı dijitalleşme desteği kapsamında website kurulumu, ödeme altyapısı kurma ve dijital pazarlama eğitimleri ile işlerini e-ticarete taşıma konularında danışmanlık hizmeti alıyor. Şimdiye dek bu program kapsamındaki eğitimlerine katılan 1523 KOBİ, e-ticaret dünyasına girip kendi markalarını geliştirdi ve satışlarını online ve dijital pazarlamayla desteklemeye başladı.

Visa aynı zamanda ücretsiz eğitim kaynakları sunan küresel platform “Pratik İş Becerileri” portalını birçok pazarda yerelleştirdi. Türkiye’de TÜRKONFED iş birliğiyle lokalize edilen platforma KOBİ’ler http://www.isimiyonetebiliyorum.com  üzerinden ulaşabiliyor.

Yeni Bankacılık Araçları: Avrupa’daki bankalar ve fintech’lerle iş birlikleri kuran Visa, küçük firmaların nakit akışlarını ve satın almalarını daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. Halihazırda bu alanda Avrupa çapında 30 yeni program sunuyor.

Topluluk Katılımı: Visa, tüketicileri yerel işletmelerden alışveriş yapmaya ve küçük işletmeleri desteklemeye çağırıyor. Champion Green (İrlanda), Fiver Fest (İngiltere) ve Kaufnebenan Haftası (Almanya) bunun en öne çıkan örnekleri. Türkiye’de de yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemeye teşvik edici faaliyetler yürütülüyor.
.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir