Connect with us

Türkiye Gündemi

“İSTANBUL TAVLA TURNUVASI” BAŞLIYOR…

Türkiye’nin en büyük e-spor etkinliği “İstanbul Tavla Turnuvası” başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Uluslararası Tavla Federasyonu, Vodafone Türkiye, Yemeksepeti, Tavla Stars ve Atölye Grup iş birliğiyle organize edilen etkinlik, 10-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Birinci 50 bin Tl ödül kazanacak.

En az 5 bin yıllık geçmişe sahip ve günümüzde de her kuşağın ilgisini çeken tavla oyunu tutkunlarının boy ölçüşeceği İstanbul Tavla Turnuvası, sokak hayvanları yararına düzenleniyor. Yarışmacılar Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) bulunacakları bağışlarla hem sokak hayvanlarının korunmasına ilişkin faaliyetlere destek  çıkmış olacak hem de çeşitli ödüller elde edebilecek.

BİRİNCİYE 50 BİN TL
Turnuvaya katılmak isteyenler Google Play ve Apple Store üzerinden telefonlarına veya tabletlerine Tavla Stars oyununu ücretsiz indirebilecek. Turnuva boyunca katılımcılar ön eleme, eleme ve final turlarından geçecek. Birinciye 50 bin TL, ikinciye iPhone 12, üçüncüye Melek Hotels Bozburun’da 2 kişilik bir hafta tatil hediye edilecek. Sıralamada ilk 2 bin 500’e giren katılımcılara ise 25 liralık Yemek Sepeti kuponu verilecek.

TÜRK YAZILIMCILAR GELİŞTİRDİ
Türk yazılımcıların geliştirdiği “Tavla Stars” oyunculara diğer oyuncuların maçlarını izleme imkanı da sunuyor. Oyun 3 farklı işletim sistemi (mac OS, iOS ve Android) üzerinde çalışabiliyor. Burcu Esmersoy, Alex De Souza, Fernando Muslera, Cedi Osman, Merve Oflaz gibi ünlü isimlerin de destek verdiği turnuva, katılımcılara bu isimlerle tavla oynayabilme fırsatı da tanıyor.

GUINNESS’E ADINI YAZDIRDI
Geçtiğimiz yıl 76 ülkeden 21.940 tavla severin katılımıyla gerçekleşen İstanbul Tavla Turnuvası, Guinness Dünya Rekorları Kitabına adını yazdırmıştı. Turnuva, etkinliklerin Oscar’ı kabul edilen “Best Event Awards Bea World Experience” töreninde Kar Amacı Gütmeyen / CSR Dijital / Hibrit Etkinliği kategorisinde ‘Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Etkinliği’ ödülüne layık görüldü. Ayrıca MMA EMEA SMARTIES 2020’de ‘Mobil Oyun, Oyunlaştırma ve E-Spor’ kategorisinde Bronz Ödül’ün sahibi oldu. INFLOW Network Ödülleri ise turnuvayı 2020’nin ‘En İyi Oyun Etkileyici Kampanyası’ seçti. Turnuva, 2021 Digital Event Awards’ta da finale kaldı.

İstanbul Tavla Turnuvası hakkında detaylı bilgi ve kayıt için:  www.tavla.istanbul 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir