Connect with us

Gündem

“5G İLE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KOLAYLAŞIYOR”

Mobil Dünya Kongresi 2021’in Çin Şangay şehrinde gerçekleştirilen açılış töreni’nde teknolojinin geleceği ele alındı. Kongrede Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Hu ve Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Catherine Chen, şirketleri bekleyen dijital dönüşümler hakkında bilgi verdi.

Covid-19 salgını döneminde teknolojiye erişimdeki fırsat eşitsizliğinin arttığını belirten Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Hu, “yenilikçi teknoloji gücüne sahip olanlar ve olmayanların arasındaki boşluğu kapatmak için dijital kapsayıcılığın” yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.

CYBERVERSE TANITILDI
Hu, Mobil Dünya Kongresi 2021’in açılışında Huawei’in 5G ağlarının ve 5G cihazlarının daha iyi bir sanal deneyim sunabilmesi amacıyla, orman ve uzay simülasyonu için “AR” teknolojisiyle entegre olacak Cyberverse uygulamasını katılımcılarla paylaştı. Bu uygulama, 5G üzerinden, santimetre düzeyinde hassas konumlandırma yetenekleri, üst düzey bilgi işlem gücü ve yüksek bant genişliği iletimi ile sanal ve fiziksel gerçeklikleri entegre ediyor. Cyberverse’in birçok sektörde kullanılması planlanıyor.

Ken Hu-Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ken Hu-Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“ODAK NOKTA: DİJİTALLEŞME”
Tüm şirketlere “dijitalleşmeye” odaklanmalarını tavsiye eden Hu, bu konuya dair şunları dile getirdi: “2025’e kadar büyük şirketlerin yüzde 97’sinin yapay zeka kullanması bekleniyor. Çin’in tüm gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 55’inin dijital ekonomi tarafından sağlanacak. Küresel operatör gelirlerinin yüzde 60’ının endüstri müşterilerinden elde edilmesi bekleniyor. Bu hedeflere ulaşmak için tüm endüstrilerin yeteneklerini geliştirmeye ve dijitalleşme ile değer yaratmaya odaklanması gerekiyor. Huawei’de inovasyonda; teknoloji, ürün ve uygulama olmak üzere üç alana odaklanıyor.”

“5G DİJİTALLEŞMEYE YARDIMCI”
Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Catherine Chen, 5G’nin iş hayatında verimlik sağladığını söyledi: “5G, yüksek band genişliği ve düşük gecikme süresi ile tanımlanan standart bir teknolojidir. Geleneksel yollarla gelişen endüstrilerin dijital dönüşümüne yardımcı olur ve bu alanda tüm kesimlere fayda sağlar. Bugün tüketiciler 5G deneyimlerinden yararlanırken, limanlarda, madenlerde ve taşımacılık sektöründe de endüstriyel 5G kullanımıyla operasyonel verimlilik artıyor.”

Catherine Chen-Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi

Catherine Chen-Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi

“GELİŞMELER TOPLUM YARARINA KULLANILMALI”
Şirketlerin teknolojiyi toplum yararına kullanılmasını isteyen Chen, önerisini “Teknolojinin kritik öneme sahip olduğunu ancak gelişiminin ideolojik olarak yanlış sonuçları olduğunu söylersek, bu bölünme ve gerilimle sonuçlanır. Bu konuda küresel bir uzlaşmaya varmalı ve teknolojinin toplum yararına kullanımının sağladığı güce inanmalıyız. Kurallar sayesinde, teknolojik gelişmeler ulusal sınırları aşabilir ve yersiz endişeler olmaksızın ekonomik gelişime katkı sağlayabilir.” cümleleriyle detaylandırdı.

“BM KALKINMA HEDEFLERİNİ DESTEKLİYORUZ”
Chen, Huawei’in BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile birlikte; yeşil, yenilikçi ve kapsayıcı bir dünya inşa etme çabasına verdiği desteğin altını çizdi: “Huawei’nin Smart PV çözümü, karbon emisyonlarını 148 milyon ton azaltmak için 60’tan fazla ülkede kullanılıyor. Bu, 200 milyondan fazla ağaç dikmeye eşdeğer. Sadece Etiyopya’da, müşterilerimizin karbon emisyonlarını 2.850 ton azaltarak 400’den fazla güneş enerjisi istasyonu üretimine yardımcı olduk. Çin’in, Ningxia ve Shandong eyaletlerinde tarım ve balıkçılık için yine dünyanın en büyük güneş istasyonlarının inşasına yardımcı olduk.”

“TEKNOLOJİ DÜNYAYA DEĞER KATIYOR”
Huawei ve UNESCO’nun Mısır, Etiyopya ve Gana’daki okulların online eğitimle dijital becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için üç yıllık bir anlaşma ile -Açık Okullar- programını başlattığını hatırlatan Chen: “Bu örneklerin her biri, kurulan her bağlantı, azaltılan her gram emisyon, tasarruf edilen her watt elektrik, yaptığımız her iyileştirme, teknolojideki küçük ilerlemeler olmadan hayata geçemezdi. Bu da teknolojinin dünyaya kattığı değerdir.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir