Connect with us

Gündem

GELECEĞE DAMGA VURACAK CEP TELEFONU TEKNOLOJİLERİ…

Cep telefonları günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. E-ticaret platformu “İncehesap.com” cep telefonu teknolojilerinin geleceğini değerlendirdi.

İncehesap.com verilerine göre, 2020’de siteye yapılan ziyaretlerin %65’inin mobil cihazlar üzerinden gerçekleşti. Şirket, cep telefonlarıyla buluşmaya hazırlanan yeni teknolojiler hakkında bilgiler paylaştı.

3,5 MİLYAR KİŞİ AKILLI TELEFON KULLANIYOR
Araştırmalar 2020’de dünya genelinde akıllı telefon kullanıcıları sayısının 3,5 milyarı geçtiğini ortaya koydu. 2018’de Amerika’da yapılan bir çalışma; kullanıcıların telefonlarıyla günde ortalama 48 kez ilgilendiklerini gösterirken, Z kuşağında bu sayı 79’a çıkıyor.

CİHAZLARIN İŞLEM GÜCÜ ARTIRILACAK
Gelecek dönemde öncelikli olarak telefonların işlem güçlerini artırmak için çalışmalar yapılacak. Böylece cep telefonlarında daha yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar sorunsuzca çalışacak. Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi, önümüzdeki sene 3 nm mimarisine dayalı çiplerin seri üretimine başlamayı planlıyor. 3 nm mimarisine sahip işlemcili cep telefonlarında %15-35 performans artışı beklenirken, cihazların %25-35 arasında enerji verimliliği sağlayacağı da öngörülüyor.

5G İLE KESİNTİSİZ ERİŞİM
Öte yandan gelecek yıllarda 5G teknolojisi yaygınlaştırılacak. 5G teknolojisinin kullanımıyla; akıllı şehir, akıllı ev çözümleri ve otonom araçların kullanımı konusunda da gelişmeler kaydedilecek. Daha geniş bir frekans aralığında, daha yüksek internet hızlarına ulaşılmasını sağlayan hücresel veri altyapısına sahip 5G tüm dünyada yaygınlaştığında, mobil cihaz kullanım deneyimlerinde büyük bir dönüşüm yaşanacak. Kesintisiz şekilde video izleyip, oyun oynanabilecek.

DOĞA DOSTU YENİ NESİL PİL TEKNOLOJİLERİ
Günümüzde mobil cihazlarda halen lithium-ion (Li-ion) piller kullanılıyor. Cep telefonlarının sürekli artan enerji ihtiyaçları için bu alanda yapılan çalışmalar da devam ediyor. Bir telefonu 5 güne kadar çalıştırabilecek ve doğaya daha az zarar veren yeni nesil pil teknolojileri tasarlanacak. Kablosuz şarj teknolojilerinde yaşanacak gelişmelerle; ilerleyen süreçte kullanıcıların kablosuz şarjı tamamen benimsemesi bekleniyor. Ayrıca tüm bu gelişmeler paralelinde; Wi-Fi veya benzeri bir radyo frekans yöntemi ile kablosuz şarj teknolojilerinin geliştirilmesi için de faaliyetler de sürüyor.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ ARTIYOR
Multimedya içeriği destekleyen uygulamalar ve sosyal medya platformları sayesinde “daha kaliteli” içerik üretebilecek ekipmana sahip telefon ihtiyacı da artıyor. Bu ihtiyaç kapsamında üreticiler her yeni model telefonda daha iyi bir lens ve daha kaliteli görüntü sağlayan kameralar geliştiriyor. Önümüzdeki süreçte, ön ve arka kameraları daha iyi görüntü kaydeden ve film çekmeye imkan sağlayacak cep telefonu modelleri üretilecek.

SANAL GERÇEKLİK KULLANILACAK
Yakın zamanda “sanal gerçeklik” teknolojisinin, cep telefonlarına entegre edilerek uzaktan eğitim ve çalışma sistemiyle eğitim ve personel yetiştirme alanlarında kullanılacağı düşünülüyor.

Nurettin Erzen-İncehesap.com Kurucu Ortağı

Nurettin Erzen-İncehesap.com Kurucu Ortağı

“YENİ TEKNOLOJİLER GELİŞECEK”
Akıllı cep telefonu kullanımının sürekli arttığını belirten İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen: “Sosyal medya platformlarının çeşitliliği ve her ihtiyaca cevap veren uygulamaların yaygınlaşmasıyla bu oran katlanacaktır. Bu nedenle yeni teknolojilerin geliştirilmesi de tabi kaçınılmaz oluyor. Önümüzdeki dönemde geliştirilecek yeni çipler, 5G teknolojisi, yeni nesil bataryalar ve sanal gerçeklik teknolojilerinin hayatımızda daha çok yer edineceğini düşünüyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir