Connect with us

Startuplar & Girişimcilik

“GELECEK KADINLARIN” PROGRAMI BAŞLIYOR…

Trendyol, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle ‘Gelecek Kadınların’ programını başlattı. Programda; moda alanında öncü isimlerin tasarladığı ve sadece Trendyol’da satılacak koleksiyondan elde edilecek gelirin tamamıyla kadın girişimciler desteklenecek.

Trendyol’da Gelecek Kadınların Butiği’nde satışa sunulan ürünlerin gelirleri girişimci kadınları desteklemek amacıyla KAGİDER’e aktarılacak.

HEDEF: 3 YILDA 3 BİN KADIN
3 yılda 3 bin kadına girişimcilik ve e-ticaret eğitimleri verilmesi hedeflenen “Trendyol Gelecek Kadınların Programı’na” katılanlar “e-ticaret operasyonları”, “satış arttırma yolları” ve “müşteri memnuniyetini artırma” konularında eğitim alacak.

 Demet Mutlu-Trendyol Kurucusu ve CEO’su

Demet Mutlu-Trendyol Kurucusu ve CEO’su

“DAHA FAZLA KADIN GİRİŞİMCİYE ULAŞACAĞIZ”
Trendyol Kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, projeyle daha fazla kadın girişimciye ulaşacaklarını kaydetti: “Trendyol 10. yılında kadın girişimciler için güçlü bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyor. Kadınların iş gücüne katılımının artması sosyal ve ekonomik kalkınmada pozitif etki yaratıyor. Bu anlayışla, bugüne kadar teknoloji, eğitim, finansman ve pazarlama desteğimizle binlerce kadınımızın işlerini büyütmelerine katkı sağladık. KAGİDER ile başlattığımız ‘Gelecek Kadınların’ programı ile de daha fazla kadına ulaşacağız.”

“TÜRKİYE ORTALAMASI ÜZERİNDE KADIN ÇALIŞANIMIZ VAR”
Trendyol satıcılarının yüzde 25’inin kadınların oluşturduğunu belirten Mutlu, şunları söyledi: “Satıcılarımızda çalışan kadın oranı yüzde 54 ile Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye’de kadın işverenlerin oranı yüzde 10 iken, Trendyol satıcılarının yüzde 25’i kadınlardan oluşuyor. Sadece salgın döneminde 17 bin kadın girişimci platformumuzda satışa başladı. Ayrıca Trendyol’un ikinci el platformu Dolap’taki 1.1 milyon satıcıdan yaklaşık 400 bini ev kadını ve Dolap üzerinden kullanmadıkları eşyaları satarak ev ekonomisine destek oluyor. Trendyol olarak, kadınların ekonomideki yerinin güçlenmesi için tüm olanaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.”

Emine Erdem-KAGİDER Başkanı

Emine Erdem-KAGİDER Başkanı

“DİJİTALLEŞME CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAK”
KAGİDER Başkanı Emine Erdem, kadın girişimcilerin desteklenmesinin ekonomiyi güçlendireceğine dikkat çekti: “Dünyanın yükselen trendi girişimcilik. Girişimciliğin yarattığı fırsatlar ve pazarlar ekonomilerin değişimi ve gelişiminde büyük rol oynuyor. Kadın girişimcilerin ise bu roldeki payı, salgının oluşturduğu küresel krizle mücadele döneminde çok daha kritik bir öneme sahip. Kadınların ekonomideki varlığını ve gücünü artırabildiğimiz ölçüde ülke olarak ekonomik performansımızı güçlendireceğiz. Dijitalleşme ise hiç şüphe yok ki cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması sürecini hızlandıracak. Burada kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına düşen, kadınların dijital ekonomide var olmaları için gerekli desteği sunmaktır.”

“DAHA FAZLA KADIN GİRİŞİMCİ E-TİCARETTE YER ALACAK”
Gelecek Kadınların’ projesi kapsamında KAGİDER Pusula’ya (www.kagiderpusula.org ) yeni bir modül eklediklerini hatırlatan Erdem “Bu modülde hem genel girişimcilik eğitimleri hem de pazar yerinde satış yapan girişimcilerin ihtiyaç duyacağı birçok başlık yer alıyor. Trendyol’un sağladığı güçlü destek ile gerçekleştirdiğimiz, daha fazla kadın girişimcinin e-ticarette var olmasını sağlayacak ‘Gelecek Kadınların’ programının örnek bir proje olmasını diliyoruz” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir